Static noise from stock radio, no music plays. Please help - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion

Go Back   >
Log In 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor Directory

C3 General
General C3 Corvette Discussion not covered in Tech Sponsored by
Corvette America

Static noise from stock radio, no music plays. Please help

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-09-2013, 03:07 AM   #1
polo1134
CF Senior Member
Thread Starter
 
polo1134's Avatar
 
Member Since: Jul 2007
Location: Tucson Arizona
Posts: 379
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Static noise from stock radio, no music plays. Please help

I have a 1974 Corvette all original including the radio. The radio has worked fine ever since purchasing the car 8 years ago, but recently I have been having some problems.

When turning the radio on I hear static. Not a constant hum of static just sharp sounds of noise as I mess with the volume and tuner *****. Also the little yellow light that indicates when you have a station tuned in does not light up. The stereo does seem like it's powered up when turned on. No matter what, messing with the L/R fade, volume, and tuner **** produces no music... just sounds of static!

This problem did actually happen once before but one day the radio just started working correctly again, and has up until the last month or so.

I did install a new gas tank and while under the car decided to wrap the antenna cable that goes to mast in a non-sticky wire wrap. Could this be causing the static problem and the inability to tune in a station? What other things could it be or should I check?

i would really like to trouble shoot this and hoping someone on this forum could give me check list on what to look for first. Any help will be greatly appreciated.

Thx!
polo1134 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 06:27 AM   #2
Blue73Shark
CF Senior Member
 
Blue73Shark's Avatar
 
Member Since: Sep 2005
Location: Lewes Delaware
Posts: 643
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

Try moving the AM/FM selector bar back and forth 6 - 8 times rapidly. This will clean the internal contacts. This has worked for me. I do it about once a year when I hear static and no tunes.

Fran
Blue73Shark is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 08:21 AM   #3
Easy Mike
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
Cruise-In II Veteran
 
Easy Mike's Avatar
 
Member Since: Jun 2000
Posts: 32,818
Thanks: 0
Thanked 232 Times in 215 Posts
Default

Sounds like you may have disconnected the antenna cable when you did your wrap thing.

Last edited by Easy Mike; 10-09-2013 at 04:16 PM.
Easy Mike is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 09:29 AM   #4
Blue73Shark
CF Senior Member
 
Blue73Shark's Avatar
 
Member Since: Sep 2005
Location: Lewes Delaware
Posts: 643
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

Along with what Easy Mike said, check the connection between the antenna ground plate and the metal frame of the car.

Fran
Blue73Shark is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 03:55 PM   #5
mrmagrath
CF Senior Member
 
mrmagrath's Avatar
 
Member Since: Mar 2010
Location: Christchurch, New Zealand
Posts: 782
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yep! I third that! Check the aerial.
mrmagrath is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2013, 05:07 PM   #6
polo1134
CF Senior Member
Thread Starter
 
polo1134's Avatar
 
Member Since: Jul 2007
Location: Tucson Arizona
Posts: 379
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks everyone! I will check it out tonight.
polo1134 is offline   Reply With Quote
Go Back   CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion >
Reload this Page
  • Static noise from stock radio, no music plays. Please help
  •  
     
    Reply

    Related Topics
    Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    Problem with stock radio LuminaMan93 C4 General Discussion 3 06-24-2015 07:01 PM
    Radio problems SA Grumps C7 General Discussion 5 10-23-2014 12:01 AM
    Why does the radio/screen take so long to play music when you start the car? gixxerbill C7 General Discussion 40 07-30-2014 01:47 PM
    Radio Interferance / static Noise Rays 05 C6 C6 Corvette General Discussion 7 07-28-2014 04:03 PM
    Radio static goes to full volume when starting? FredC7 C6 Corvette General Discussion 2 12-08-2013 11:42 AM


    Thread Tools Search this Thread
    Search this Thread:

    Click for Advanced Search

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are Off
    Pingbacks are Off
    Refbacks are Off

    Forum Jump


    All times are GMT -4. The time now is 05:58 PM.