flickering dash lights and no start - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion

Go Back   >
Log In 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor Directory

C4 Tech/Performance
L98 Corvette and LT1 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine

flickering dash lights and no start

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-02-2013, 10:43 AM   #1
jnorth
Junior Member
Thread Starter
 
jnorth's Avatar
 
Member Since: Nov 2013
Location: Camrose Alberta
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default flickering dash lights and no start

I just purchased a 1990 that would not start and the digital cluster and the climate control lights are flickering. These are the only lights flickering. All other lights are operating fine.
When i turn the key to start, all lights shut down as they should, but not even a click from the starter.
So obviously i'm thinking VATS. I can jump the start and it works and i can get the engine to fire but it only fires and sputters and dies within 3 seconds. is any of this jumping out to anyone?
jnorth is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2013, 11:25 AM   #2
bob guzzy
CF Senior Member
 
bob guzzy's Avatar
 
Member Since: Jan 2006
Location: shavertown Pa.
Posts: 3,920
Thanked 34 Times in 33 Posts
Default

Have you tried putting the charging the battery, by the sound of it you might not have enough power in the battery to run the car, and if the alternator can't produce enough power to run the car it will die.

If it will run while the jumper cables are hooked to another car the battery power might be your problem.

Also check to see if your ground wire on the battery is making good contact, and that the main wires on the starter are tight.
bob guzzy is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2013, 04:26 PM   #3
AustinJohn
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
 
AustinJohn's Avatar
 
Member Since: Dec 2006
Location: Austin Texas
Posts: 539
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jnorth View Post
I just purchased a 1990 that would not start and the digital cluster and the climate control lights are flickering. These are the only lights flickering. All other lights are operating fine.
When i turn the key to start, all lights shut down as they should, but not even a click from the starter.
So obviously i'm thinking VATS. I can jump the start and it works and i can get the engine to fire but it only fires and sputters and dies within 3 seconds. is any of this jumping out to anyone?
It is also possible your neutral safety switch is the culprit. Do a search and you'll find a number of threads on that problem

Good luck! John
AustinJohn is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2013, 09:44 PM   #4
jnorth
Junior Member
Thread Starter
 
jnorth's Avatar
 
Member Since: Nov 2013
Location: Camrose Alberta
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had a charger/booster hooked up to it because ya, the battery was dead. With the charger on it still flickered and would not turn over with the key. I bought a new batt and will put it in ASAP. I know that voltage has to be correct for these cars to operate properly so I'll start there and find and clean grounds. Here's hoping.
jnorth is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2013, 03:19 AM   #5
Cliff Harris
CF Senior Member
 
Cliff Harris's Avatar
 
Member Since: Apr 2002
Location: Anaheim CA
Posts: 9,190
Thanks: 0
Thanked 123 Times in 117 Posts
Default

Check your battery cables for a good connection. BOTH ends.
Cliff Harris is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2013, 10:24 PM   #6
jnorth
Junior Member
Thread Starter
 
jnorth's Avatar
 
Member Since: Nov 2013
Location: Camrose Alberta
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, so i changed the battery and that fixed the flickering lights on the dash. But still wouldnt turn over with the key. so i located the starter enable really and while testing conections with a test light, I found that if i grounded the little black wire with yellow strip on it the key worked normally to turn the engine over. but still no start. So first off, I must have a bad ground there, and second must have clogged fuel filter??? the engine will run if i am fogging intake with starting fluid. but it wont run on its own. Anyone know where that starter enable relay gets its ground?
jnorth is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2013, 01:31 AM   #7
JrRifleCoach
CF Senior Member
St. Jude '03-'04-'05-'06-'07-'08-'09-'10-'11-'12-'13-'14-'15-'16
 
JrRifleCoach's Avatar
 
Member Since: Sep 2003
Location: Criminals obey guns laws like politicians follow their oath to office Republik of Kalifornico"
Posts: 15,863

Thanked 55 Times in 50 Posts
Default

All sorts of good parts get broke when the battery goes down.
Consider buying an FSM to start your troubleshooting journey...
JrRifleCoach is offline   Reply With Quote
Go Back   CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion >
Reload this Page
  • flickering dash lights and no start
  •  
     
    Reply

    Related Topics
    Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    flickering issue Murdered07 C6 Corvette General Discussion 7 10-10-2015 11:40 AM
    lights flickering?? glasguydj C5 Tech 4 12-31-2012 02:03 PM
    Electronic Gremblins = Flickering Lights SS97Coupe C5 General 20 06-25-2010 07:43 PM
    Flickering dash and headlights Black89-6spd C4 Tech/Performance 11 01-13-2003 01:55 PM
    86 flickering dash & interior C4TOMCAT C4 Tech/Performance 5 09-04-2001 12:20 AM


    Thread Tools Search this Thread
    Search this Thread:

    Click for Advanced Search

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are Off
    Pingbacks are Off
    Refbacks are Off

    Forum Jump


    All times are GMT -4. The time now is 09:10 AM.