left o2 lean, what do i look for?????/ - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion

Go Back   >
Log In 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor Directory

C4 ZR-1 Discussion General ZR-1 Corvette Discussion, LT5 Corvette Technical Info, Performance Upgrades, Suspension Setup for Street or Track

left o2 lean, what do i look for?????/

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-11-2008, 02:10 PM   #1
terryszr1
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Oct 2007
Location: mammoth lakes ca
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default left o2 lean, what do i look for?????/

i cant find my fsm(due to moving) did a scan and found let o2 lean . what do i look for as to what the problem could be , thanx for any help
terryszr1 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 03:40 PM   #2
Goldcylon
Tech Contributor
 
Goldcylon's Avatar
 
Member Since: Aug 2006
Location: Glendale Arizona.. Resident Gold Cylon
Posts: 9,143
Thanks: 0
Thanked 23 Times in 21 Posts
Default

Bad injector(s) would be my guess without my FSM infront of me
Goldcylon is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 04:27 PM   #3
LowFlight
CF Senior Member
St. Jude Donor '03
Senior Member
Cruise-In V Veteran
Support Corvetteforum!
 
LowFlight's Avatar
 
Member Since: Dec 2001
Posts: 47,849
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I had the same problem on my 91 and it was injectors if I recall
LowFlight is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 05:05 PM   #4
terryszr1
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Oct 2007
Location: mammoth lakes ca
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok, i kinda thought that would be the case , but wasnt very sure off the top of my head. what kind of injectors should i replace them with .i have found 3 , rc which i used for my black car but way pricy accels or those new guys who have a whole set for around 360?
terryszr1 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 05:32 PM   #5
kabnvtt
CF Senior Member
 
kabnvtt's Avatar
 
Member Since: Jun 2002
Location: Redding CA
Posts: 838
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What promted you to scan it? Were you having any issues?
kabnvtt is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 09:53 PM   #6
terryszr1
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Oct 2007
Location: mammoth lakes ca
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the reason i scanned it , i was kinda gettin on it for a friend and i just didnt feel like the power was there . plus since getting that scann tool i hook it up when on the highway just to ck stuff out . the left side blk learns are 120-123 right 132-137 if that helps . those are when going on flat ground @70-75
terryszr1 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2008, 12:35 AM   #7
kabnvtt
CF Senior Member
 
kabnvtt's Avatar
 
Member Since: Jun 2002
Location: Redding CA
Posts: 838
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, I have been fighting a low idle miss and think it may be injectors so I was just curious. What type of scan tool are you using?
kabnvtt is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2008, 01:29 AM   #8
terryszr1
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Oct 2007
Location: mammoth lakes ca
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am using an auto xray4000
terryszr1 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2008, 09:29 PM   #9
BennieC.
CF Senior Member
 
BennieC.'s Avatar
 
Member Since: Dec 2002
Location: Elk Grove CA
Posts: 183
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you checked the O2s. You should check it first by commanding it lean and see how low the voltage goes down to and command it rich as well to see how high the o2 voltage goes up to. Check response time as well. You might have bad o2 sensor.
BennieC. is offline   Reply With Quote
Go Back   CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion >
Reload this Page
  • left o2 lean, what do i look for?????/
  •  
     
    Reply

    Related Topics
    Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    Running lean in open loop 87FIREREDRAGTOP C4 Tech/Performance 4 07-17-2012 08:50 AM
    in theory - missing results in lean code? Daniel DK C4 Tech/Performance 1 02-12-2005 06:39 PM
    O2 sensor volts question 88_vette C4 Tech/Performance 2 09-15-2003 11:20 PM
    Running Lean or Rich -- how do you know? sbkim C5 Tech 22 09-17-2001 05:51 PM
    Resistor Reddog C4 Tech/Performance 2 08-17-2001 11:01 PM


    Thread Tools Search this Thread
    Search this Thread:

    Click for Advanced Search

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are Off
    Pingbacks are Off
    Refbacks are Off

    Forum Jump


    All times are GMT -4. The time now is 12:00 PM.