Go Back   Corvette Forum > C5 Corvettes, 1997 - 2004 > C5 Tech
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Search Today's Posts Mark Forums Read FAQ Vendor Directory
Search
C5 Tech
Corvette Tech/Performance: LS1 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine, Tech Topics, Basic Tech, Maintenance, How to Remove & Replace Sponsored by
Karl Chevrolet

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-17-2013, 07:50 PM   #1
bladeboy2025
CF Senior Member
 
bladeboy2025's Avatar
 
Member Since: Aug 2008
Location: Crestview Fl
Default electrical problems after clutch install

Alright, I know i busted some wires in my harness. I had to do my clutch over the last week and I'm out a couple of circuits. My left front ABS went out, and i fixed by splicing a wire in to the ABS computer. I also lost my VSS and my reverse lock out solenoid.

I went point to point with the VSS and found an open on my purple line to the PCM. I spliced in two wire to replace the broke circuit. I know it worked because my code P0500 went away, and after 3 drives I haven't seen it pop up. HOWEVER, I still don't have my speedometer...:/

Second issue is the Reverse lockout solenoid. At first I thought it was working, but my shifter was loose and preventing proper gear selection. I'm not popping the 19 fuse, so I'm not shorted...possible open? or is the VSS preventing the computer from seeing the correct speed and not locking out reverse?
bladeboy2025 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 09:20 AM   #2
bladeboy2025
CF Senior Member
 
bladeboy2025's Avatar
 
Member Since: Aug 2008
Location: Crestview Fl
Default

No insight on what's causing the issue or if the two are related?
bladeboy2025 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 10:34 PM   #3
bladeboy2025
CF Senior Member
 
bladeboy2025's Avatar
 
Member Since: Aug 2008
Location: Crestview Fl
Default

I re-ran the wires directly to the PCM from the VSS. I know the connection is good and the connector is making contact, but I still don't have a speedo and my reverse lockout solenoid isn't disengaging.

Is there a grounding point for this thing somewhere?
bladeboy2025 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 11:46 PM   #4
martysauto
CF Senior Member
St. Jude Donor '14
Support Corvetteforum!
 
martysauto's Avatar
 
Member Since: Sep 2009
Location: cinnaminson n.j.
Default

If you have a scanner you can check to see if the PCM is greeting the vss signal. If you pm me your email I can send you a schematic. I agree the reverse lock out is not working because of the speedo problem. I also think you'll find when you scan it it reads 0mph while driving. I would ohm the sensor and the plug it in and recheck between terminals 20 and 21 in pcm connector 2. Make sure it is unplugged. That will tell you if it's open.
martysauto is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 07:55 AM   #5
bladeboy2025
CF Senior Member
 
bladeboy2025's Avatar
 
Member Since: Aug 2008
Location: Crestview Fl
Default

Thanks for helping me, I'm about to resort to alcoholism on this LOL
bladeboy2025 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 08:03 AM   #6
bladeboy2025
CF Senior Member
 
bladeboy2025's Avatar
 
Member Since: Aug 2008
Location: Crestview Fl
Default

Tests I've done:

PCM to sensor - No resistance or continuity. (open? but I he two new wires ran back there and they are good)

Dead short between sensor pins yields continuity to PCM

Test of pins in PCM - No resistance no Continuity

Each pin on PCM to ground yields random DC voltages when key is on. Nothing when off.
bladeboy2025 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 08:03 AM
 
Go Back   Corvette Forum > C5 Corvettes, 1997 - 2004 > C5 Tech
Reload this Page electrical problems after clutch install
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C-5 NO Start Issues ICUALL C5 Tech 73 12-16-2014 07:43 PM
Anyone swapped a T56? Have ZF6 vs T56 vehicle speed sensor question DVNCI C4 Tech/Performance 12 03-29-2014 10:48 AM
Dakota Digital SGI-5 C with Keisler TKO600 boostedmaxPSI C4 Tech/Performance 22 06-07-2012 11:46 PM
VSS signal wire for aftermarket speedo? Moon86 C4 Tech/Performance 8 07-12-2010 08:15 AM
Autometer Speedo hook-up w/ LT1 DR'76 C4 Tech/Performance 24 02-11-2006 04:18 PM



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Click for Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Corvette Store
 
 
C7 Parts & Accessories
C6 Parts & Accessories
C5 Parts & Accessories
C4 Parts & Accessories
C3 Parts & Accessories
C2 Parts & Accessories
C1 Parts & Accessories
Wheels & Tires
Sponsored Ads
 
 
Vendor Directory
 

All times are GMT -4. The time now is 07:20 AM.


Emails & Password Backup