Corvette won't start, but battery OK ! - Corvette Forum

Go Back   Corvette Forum > C6 Corvette, 2005 - 2013 > C6 Corvette General Discussion
Log In 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor Directory
Search

C6 Corvette General Discussion
General C6 Corvette Discussion not covered in Tech Sponsored by
PFYC

Corvette won't start, but battery OK !

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-25-2009, 06:11 PM   #1
sunsetdaytona
Junior Member
 
Member Since: Oct 2006
Posts: 10
Location: Horseshoe Bay TX
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Corvette won't start, but battery OK !

Have '05 corvette. Went to start it the other day and acted like battery was dead. But then the horn started beeping so I unhooked battery cable to stop it. When I put cable back on, the horn beeping starts again, but all else on battery power won't work. Can't open doors, etc. Motor won't crank at all. Anyone else had this problem?
sunsetdaytona is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 06:47 PM   #2
talon90
Moderator
Tech Contributor
Cruise-In 11 Veteran
NCM Ambassador
St. Jude Donor '05-'06-'07-'10
Support Corvetteforum!
 
talon90's Avatar
 
Member Since: Aug 2002
Posts: 35,605
Thanked 21 Times in 11 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sunsetdaytona View Post
Have '05 corvette. Went to start it the other day and acted like battery was dead. But then the horn started beeping so I unhooked battery cable to stop it. When I put cable back on, the horn beeping starts again, but all else on battery power won't work. Can't open doors, etc. Motor won't crank at all. Anyone else had this problem?
Describe what you mean by "acted like battery was dead" and tell us why you think that battery is ok.

Having a little power in the batter (less than 11.3 volts) may power the lights, open the doors and honk the horn, but won't be enough power to start the car.
talon90 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 06:56 PM   #3
corvettezman
CF Senior Member
St. Jude Donor '11-'12-'13, '15, '16
Support Corvetteforum!
 
corvettezman's Avatar
 
Member Since: Oct 2004
Posts: 9,349
Location: Home of the VOLS ! Knoxville, TN. Tennessee
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

When my body control module went south, my car acted in the same fashion, however I smelled something burning in mine , and the car acted like it was possessed, the windows started rolling up and down on their own, trunk opened by itself, horn started blowing, etc.... and the car would not start either.
corvettezman is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 06:56 PM   #4
VET4LES
CF Senior Member
 
VET4LES's Avatar
 
Member Since: Oct 2004
Posts: 27,329
Location: San Clemente CA
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

Sounds like it's time to replace your battery. My original died in 22 months.
VET4LES is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:16 PM   #5
0Stainless Addiction
Former Vendor
 
Member Since: Jan 2007
Posts: 1,515
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If it is an automatic check to make sure it's in park all the way. That's what my car did once.
Stainless Addiction is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:16 PM   #6
sunsetdaytona
Junior Member
 
Member Since: Oct 2006
Posts: 10
Location: Horseshoe Bay TX
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by talon90 View Post
Describe what you mean by "acted like battery was dead" and tell us why you think that battery is ok.

Having a little power in the batter (less than 11.3 volts) may power the lights, open the doors and honk the horn, but won't be enough power to start the car.
when I tried to start my vette, it didn't do anything, so at first I thought battery was dead. Then the info screen said that it did not detect the fob and I noticed the check engine light was on. Fob message went off, but car still dead. Then when I pushed the start button again, I get a faint beep, beep, beep, continously but all electrical system is not working. I unhooked the battery cable to stop the horn beeping. After a while, I put cable back on, horn sounded real loud, a constant blare of the horn. Door still wouldn't open, I had to open it manually. When I pushed the start button again, same thing, a slight constant beep, beep, beep of the horn. I did change the battery in the fob, but that wasn't the problem. I assume that since the horn honked real loud when I first hooked the battery cable back on, that the battery was OK. Could it just be the battery?
sunsetdaytona is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:19 PM   #7
cclive
CF Senior Member
 
cclive's Avatar
 
Member Since: Mar 2008
Posts: 19,629
Location: Southern Utah
Thanked 116 Times in 106 Posts
Default

Those symptoms are indicative of a bad or low battery. Just honking the horn does not mean that the battery is OK. With a meter, check the voltage at the battery when all this is happening, and if it is less than about 11 volts, the problems are being caused by the low voltage.....meaning the battery needs to be charged, or if it won't hold a charge, then replaced.

Low voltage can cause all the electronics to go crazy....fobs, DIC, doors, trunk, etc,etc.

Last edited by cclive; 05-25-2009 at 07:21 PM.
cclive is online now   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:19 PM   #8
sunsetdaytona
Junior Member
 
Member Since: Oct 2006
Posts: 10
Location: Horseshoe Bay TX
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by corvettezman View Post
When my body control module went south, my car acted in the same fashion, however I smelled something burning in mine , and the car acted like it was possessed, the windows started rolling up and down on their own, trunk opened by itself, horn started blowing, etc.... and the car would not start either.
mine hasn't done wierd things like that, just all electrical is dead, doors won't open, but when I hook the battery cable back up, I get a constant wimby beep, beep, beep from the horn that won't stop until I unhook the battery cable again.
sunsetdaytona is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:22 PM   #9
talon90
Moderator
Tech Contributor
Cruise-In 11 Veteran
NCM Ambassador
St. Jude Donor '05-'06-'07-'10
Support Corvetteforum!
 
talon90's Avatar
 
Member Since: Aug 2002
Posts: 35,605
Thanked 21 Times in 11 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sunsetdaytona View Post
when I tried to start my vette, it didn't do anything, so at first I thought battery was dead. Then the info screen said that it did not detect the fob and I noticed the check engine light was on. Fob message went off, but car still dead. Then when I pushed the start button again, I get a faint beep, beep, beep, continously but all electrical system is not working. I unhooked the battery cable to stop the horn beeping. After a while, I put cable back on, horn sounded real loud, a constant blare of the horn. Door still wouldn't open, I had to open it manually. When I pushed the start button again, same thing, a slight constant beep, beep, beep of the horn. I did change the battery in the fob, but that wasn't the problem. I assume that since the horn honked real loud when I first hooked the battery cable back on, that the battery was OK. Could it just be the battery?
To me, and reading your description, you likely need a new car battery.
talon90 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:29 PM   #10
corvettezman
CF Senior Member
St. Jude Donor '11-'12-'13, '15, '16
Support Corvetteforum!
 
corvettezman's Avatar
 
Member Since: Oct 2004
Posts: 9,349
Location: Home of the VOLS ! Knoxville, TN. Tennessee
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sunsetdaytona View Post
when I tried to start my vette, it didn't do anything, so at first I thought battery was dead. Then the info screen said that it did not detect the fob and I noticed the check engine light was on. Fob message went off, but car still dead. Then when I pushed the start button again, I get a faint beep, beep, beep, continously but all electrical system is not working. I unhooked the battery cable to stop the horn beeping. After a while, I put cable back on, horn sounded real loud, a constant blare of the horn. Door still wouldn't open, I had to open it manually. When I pushed the start button again, same thing, a slight constant beep, beep, beep of the horn. I did change the battery in the fob, but that wasn't the problem. I assume that since the horn honked real loud when I first hooked the battery cable back on, that the battery was OK. Could it just be the battery?
You are more than likely describing a dead battery issue.

Last edited by corvettezman; 05-25-2009 at 07:34 PM.
corvettezman is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:41 PM   #11
cclive
CF Senior Member
 
cclive's Avatar
 
Member Since: Mar 2008
Posts: 19,629
Location: Southern Utah
Thanked 116 Times in 106 Posts
Default

Put jumper cables on it with the other car running and I'll bet all this goes away...
cclive is online now   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 07:46 PM   #12
*FAÇADE*
CF Senior Member
St. Jude Donor '07-'08-'09-'10-'11-'12-'13-'14-'15
Support Corvetteforum!
 
*FAÇADE*'s Avatar
 
Member Since: Aug 2007
Posts: 16,389
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by cclive View Post
Those symptoms are indicative of a bad or low battery. Just honking the horn does not mean that the battery is OK. With a meter, check the voltage at the battery when all this is happening, and if it is less than about 11 volts, the problems are being caused by the low voltage.....meaning the battery needs to be charged, or if it won't hold a charge, then replaced.

Low voltage can cause all the electronics to go crazy....fobs, DIC, doors, trunk, etc,etc.

Sounds like it might be time for a new battery!
*FAÇADE* is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2009, 08:59 PM   #13
danl72
CF Senior Member
 
danl72's Avatar
 
Member Since: Apr 2008
Posts: 17,376
Location: Chatsworth California
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Yahoo to danl72
Default

Quote:
Originally Posted by talon90 View Post
Describe what you mean by "acted like battery was dead" and tell us why you think that battery is ok.

Having a little power in the batter (less than 11.3 volts) may power the lights, open the doors and honk the horn, but won't be enough power to start the car.
danl72 is offline   Reply With Quote
Go Back   Corvette Forum > C6 Corvette, 2005 - 2013 > C6 Corvette General Discussion
Reload this Page Corvette won't start, but battery OK !
 
 
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
06 C6 Vert won't start after battery change Oldngray C6 Corvette General Discussion 22 03-12-2016 03:31 AM
Is bad key Fob/RKE a warranty item? lottavettes C7 General Discussion 2 06-23-2014 02:46 PM
1999 Won't start chough262 C5 General 1 06-15-2014 11:36 AM
Dead Battery Charging and Fast Beeps Brandxer C6 Corvette General Discussion 9 02-04-2010 01:00 PM
Battery won't hold a charge. 85WHITEZ51 C4 Tech/Performance 15 02-20-2002 12:38 AM


Tags
113, 2005, battery, beeping, cables, corvette, horn, jumper, problems, sounds, start, starting, stop, vette, volts

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Click for Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


 

All times are GMT -4. The time now is 09:40 PM.