Replaced A6 trans, now car will not start - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion

Go Back   >
Log In 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor Directory

C6 Tech/Performance
LS2, LS3, LS7, LS9 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine, Tech Topics, Basic Tech, Maintenance, How to Remove & Replace Sponsored by
21st Century Muscle Cars

Replaced A6 trans, now car will not start

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-17-2008, 07:17 PM   #1
craftfox
CF Senior Member
Thread Starter
 
craftfox's Avatar
 
Member Since: Jan 2008
Location: St. Louis Mo
Posts: 710
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Replaced A6 trans, now car will not start

ok, car blew up the trans... I went and got a trans from a member o the board out of a matching year (2007) car, now the car will not start..

It is not the battery, the car is recognizing the fob, but it is not cranking.. it shuts everything off, and you can here the T/B move, and it has fuel pressure, but nothing..
Any ideas would be great thanks..


Do you have to re flash the ecu (hp tuners) to get the car to recognize the trans?
craftfox is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 08:19 PM   #2
VET4LES
CF Senior Member
 
VET4LES's Avatar
 
Member Since: Oct 2004
Location: San Clemente CA
Posts: 27,401
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

I would check the neutral safety switch. It might need adjustment.
VET4LES is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 09:52 PM   #3
craftfox
CF Senior Member
Thread Starter
 
craftfox's Avatar
 
Member Since: Jan 2008
Location: St. Louis Mo
Posts: 710
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if you move the shifter out of park, it tells you to put it back in park like normal...
craftfox is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 11:06 PM   #4
haljensen
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
 
haljensen's Avatar
 
Member Since: Mar 2005
Location: Austin Texas
Posts: 10,399
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Since there is a seperate Transmission Control Module in the Transmission you may have to have a tuner to "introduce" the new TCM to the ECM?
Chuck @ Corvettes of Westchester can probably answer your question.
haljensen is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 11:07 PM   #5
danl72
CF Senior Member
 
danl72's Avatar
 
Member Since: Apr 2008
Location: Chatsworth California
Posts: 17,376
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by VET4LES View Post
I would check the neutral safety switch. It might need adjustment.
Try that first.
danl72 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 11:29 PM   #6
1bdasvt
CF Senior Member
St. Jude Donor '06-'09
Support Corvetteforum!
 
1bdasvt's Avatar
 
Member Since: Mar 2006
Location: Valencia '32 Ford 3 window with 615 HP!!!!
Posts: 7,838
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by danl72 View Post
Try that first.
Agree!!
1bdasvt is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 11:47 PM   #7
JayplaySS2
CF Senior Member
 
JayplaySS2's Avatar
 
Member Since: Jul 2007
Posts: 1,995
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Swap your TCM from your old A6 or have the new one tuned by Chuck. Mine did the same exact thing when the main harness plug was not fully plugged in so the PCM must not be recognizing the TCM. Just my .02.

My removal thread should help you if you decide to pull the TCM.
http://forums.corvetteforum.com/show...465&highlight=
JayplaySS2 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 02:12 AM   #8
craftfox
CF Senior Member
Thread Starter
 
craftfox's Avatar
 
Member Since: Jan 2008
Location: St. Louis Mo
Posts: 710
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

THANKS GUY"S!!!!!!!!! please keep this coming,, anything you can come up with? tell me.....TTT
craftfox is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2008, 10:31 PM   #9
Chuck CoW
Premium Supporting Vendor
St. Jude Donor '07-'08-'09-'10-'12-'13-'14
 
Chuck CoW's Avatar
 
Member Since: Nov 2005
Location: Ossining New York
Posts: 10,368
Thanked 54 Times in 49 Posts
Default Hey man......

Quote:
Originally Posted by craftfox View Post
ok, car blew up the trans... I went and got a trans from a member o the board out of a matching year (2007) car, now the car will not start..

It is not the battery, the car is recognizing the fob, but it is not cranking.. it shuts everything off, and you can here the T/B move, and it has fuel pressure, but nothing..
Any ideas would be great thanks..


Do you have to re flash the ecu (hp tuners) to get the car to recognize the trans?
Hey man....Are you still having this problem??? Just call me any time if you are....

Chuck CoW
Chuck CoW is offline   Reply With Quote
Go Back   CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion >
Reload this Page
  • Replaced A6 trans, now car will not start
  •  
     
    Reply

    Related Topics
    Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    Rebuilt Trans now have fast idle. JDee C3 Tech/Performance 9 07-22-2014 01:48 AM
    trans leak, auto car48nut C5 Tech 8 12-04-2012 12:56 PM
    58 Wiper Trans. install? DRC C1 & C2 Corvettes 1 12-13-2008 08:13 PM
    my auto recall quit recognizing one of my keys? cornea C6 Corvette General Discussion 2 09-01-2008 08:21 AM
    '95 C4/LT1 Auto trans service question birdman2 C4 Tech/Performance 12 10-14-2004 10:18 PM


    Thread Tools Search this Thread
    Search this Thread:

    Click for Advanced Search

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are Off
    Pingbacks are Off
    Refbacks are Off

    Forum Jump


    All times are GMT -4. The time now is 02:51 PM.