C6 will not start - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion

Go Back   >
Log In 
Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor Directory

Canadian Events
Canada, eh? Sponsored by
Champion Motors

C6 will not start

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-17-2013, 10:47 PM   #1
Hajie c6
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Jun 2013
Location: Brantford ON
Posts: 163
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default C6 will not start

Hello all in need of some help. All I get is a clicking sound when I try to start my 2005 c6. When I put the charger on it the alarm will go off. So then I took the connection off , charge the battery it's new put the connection back on and all I get is a clicking sound right a way. And the light on the hood flashes with ine clicking sound.
Hajie c6 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 11:12 PM   #2
use2bl8
CF Senior Member
 
use2bl8's Avatar
 
Member Since: Aug 2006
Location: Whitby
Posts: 1,773
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like the battery is not fully charged or needs replacing. Might also be a loose battery connection.
use2bl8 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 08:05 AM   #3
NOCRISIS
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
St. Jude Donor '09-'10-'11-'12-'13-'14-'15-'16
 
NOCRISIS's Avatar
 
Member Since: Oct 2005
Location: GTA, ON ,home soon
Posts: 6,380
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by use2bl8 View Post
Sounds like the battery is not fully charged or needs replacing. Might also be a loose battery connection.
NOCRISIS is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 02:54 PM   #4
CDN_Wolf_eh
CF Senior Member
 
CDN_Wolf_eh's Avatar
 
Member Since: Jul 2004
Location: Mississauga Ontario
Posts: 5,356
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like a bad battery cell ...

If you press the start button, with out trying to start the car ... keep feet of the pedals ... the car will cycle through it's internal diagnostics ... and you should be able to check the battery volt reading on the DIC ... if it is below 10, the car will not allow the starter to engage.
CDN_Wolf_eh is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 05:11 PM   #5
lionelhutz
CF Senior Member
 
lionelhutz's Avatar
 
Member Since: Apr 2007
Location: South Western Ontario
Posts: 7,774
Thanked 112 Times in 106 Posts
Default

The hood light, is it going out? That's a good sign that the voltage is dropping. Sounds like either a bad battery or a bad connection in the main wiring of the car - battery negative to ground or battery positive to fuse blocks or starter solenoid.
lionelhutz is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 05:31 PM   #6
AGVI
CF Senior Member
Canadian Events Coordinator
 
AGVI's Avatar
 
Member Since: May 2003
Location: Science Bitch! Mississauga, Ontario
Posts: 11,814
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Hajie c6 View Post
Hello all in need of some help. All I get is a clicking sound when I try to start my 2005 c6. When I put the charger on it the alarm will go off. So then I took the connection off , charge the battery it's new put the connection back on and all I get is a clicking sound right a way. And the light on the hood flashes with ine clicking sound.
Hey Hajib, don't charge the battery whilst still inside the vehicle.
AGVI is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 05:51 PM   #7
Mad*Max
CF Senior Member
 
Mad*Max's Avatar
 
Member Since: Apr 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 12,392
Thanked 36 Times in 33 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by CDN_Wolf_eh View Post
Sounds like a bad battery cell ...

If you press the start button, with out trying to start the car ... keep feet of the pedals ... the car will cycle through it's internal diagnostics ... and you should be able to check the battery volt reading on the DIC ... if it is below 10, the car will not allow the starter to engage.
you need to press the bottom of the start button
Mad*Max is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 07:34 PM   #8
sami85L98
CF Senior Member
 
sami85L98's Avatar
 
Member Since: Apr 2005
Location: Scarborough ONTARIO
Posts: 8,079
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by AGVI View Post
Hey Hajib, don't charge the battery whilst still inside the vehicle.
why? i did 100's times never had any problem....never (not my vette but at the shop).....i repeat never even nice cars too...
sami85L98 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 07:45 PM   #9
sami85L98
CF Senior Member
 
sami85L98's Avatar
 
Member Since: Apr 2005
Location: Scarborough ONTARIO
Posts: 8,079
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hajie: do the simple check first, i suspect battery either not fully charged or internal short (bad battery), disconnect your old battery and hook up battery booster (not trickle battery charger) or a good battery.

If still no start, than check battery voltage (note down), check voltage at trigger wire i think its purple on starter (someone needs to try start the car while you checking voltage there)....no voltage or more than .5 voltage difference measured at battery terminals than now trace that purple wire for somewhere breakage or heavy resistance...this purple leads to ign switch.

Once car started and you still have battery drain next day or within few hours than gotta check out parasitic draw test......thats later part dont go there until you figured out starting issue.

is relays (passenger foot well) clicking while you start the car?
sami85L98 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 08:02 PM   #10
Hajie c6
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Jun 2013
Location: Brantford ON
Posts: 163
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you all for all the help. Today I came home and try to boost the car had my yukon running then when I connected the jumper cable to the car the horn started to go off . So I pulled the fuse. Then all the lights started to flash the starter clicked and that was it still will not start. So tell me if I am wrong that tell me the car battery was dead again I got this battery in July . When I disconnect the boost cable I can still hear that ticking noise some were in the fuse box.and it stop when the battery was dead again.
Hajie c6 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 08:39 PM   #11
AGVI
CF Senior Member
Canadian Events Coordinator
 
AGVI's Avatar
 
Member Since: May 2003
Location: Science Bitch! Mississauga, Ontario
Posts: 11,814
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sami85L98 View Post
why? i did 100's times never had any problem....never (not my vette but at the shop).....i repeat never even nice cars too...
That makes no sense.
AGVI is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 09:25 PM   #12
RAGGDOLL
2011 GS
Support Corvetteforum!
Toronto Events Coordinator
 
RAGGDOLL's Avatar
 
Member Since: Feb 2001
Location: Lake Simcoe..... Back in Black baby!!!
Posts: 7,105
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by AGVI View Post
That makes no sense.
He needs to get someone with a C2 who really knows Corvettes to help out. Those guys also have their own jacks
RAGGDOLL is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 09:30 PM   #13
sami85L98
CF Senior Member
 
sami85L98's Avatar
 
Member Since: Apr 2005
Location: Scarborough ONTARIO
Posts: 8,079
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by AGVI View Post
That makes no sense.
what make sense? i am not alone even kick *** high fi fancy place do the same chit, even on nice euro cars....heck visit GM dealer too....with the labor time reduced and on top reduced warranty work.....and mechanics over there work on flat rate system....he dont gave a chit either, charge the dam thing and do a quicky job and he moved on to another car....they gotta make money, this is the reason i work for private garage we do lot better than at GM dealer, not saying mechanics over there are ****** nope, they get paid on flat rate system....and these days most dealership reduced labor rates plus warranty work is big time sucks (less hr paid than regular customer pay).
sami85L98 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 09:41 PM   #14
sami85L98
CF Senior Member
 
sami85L98's Avatar
 
Member Since: Apr 2005
Location: Scarborough ONTARIO
Posts: 8,079
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hajie: Disconnect the current battery and connect with your yukan battery and see what happens....if lights are on and many things are ON than something is shorted or some electrical circuit is getting powered.....

If relays are clicking than not enough battery juice period. Isolate your existing battery and hook up with your yukan battery by itself.

No start is hard to trouble shoot through private forum or even messaging, if you are not DIY guy and not enough tools i would tow to mechanic shop.
sami85L98 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 10:19 PM   #15
DDP
CF Senior Member
 
DDP's Avatar
 
Member Since: Apr 2012
Location: Woodbridge Ontario
Posts: 730
Thanked 14 Times in 13 Posts
Default

sounds like the starter or solinoid, dawing the power from the battery and thats whats makes the hood lights go out if the battery is fully charged.
DDP is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 07:32 PM   #16
Hajie c6
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Jun 2013
Location: Brantford ON
Posts: 163
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Up date to all that help. Came home and hook up the new battery that CT give me, and boom she fired right up. So I am going to have a test done to see why the battery is draining when the car is not in use. I will give you all the answer on sat.
Hajie c6 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2013, 07:40 PM   #17
AGVI
CF Senior Member
Canadian Events Coordinator
 
AGVI's Avatar
 
Member Since: May 2003
Location: Science Bitch! Mississauga, Ontario
Posts: 11,814
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sami85L98 View Post
what make sense? i am not alone even kick *** high fi fancy place do the same chit, even on nice euro cars....heck visit GM dealer too....with the labor time reduced and on top reduced warranty work.....and mechanics over there work on flat rate system....he dont gave a chit either, charge the dam thing and do a quicky job and he moved on to another car....they gotta make money, this is the reason i work for private garage we do lot better than at GM dealer, not saying mechanics over there are ****** nope, they get paid on flat rate system....and these days most dealership reduced labor rates plus warranty work is big time sucks (less hr paid than regular customer pay).
Thanks for clearing that up.
AGVI is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2013, 07:38 AM   #18
0Dasilvamotorsports
Former Vendor
 
Member Since: Jun 2012
Location: Breslau Ontario
Posts: 1,511
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Hajie c6 View Post
Up date to all that help. Came home and hook up the new battery that CT give me, and boom she fired right up. So I am going to have a test done to see why the battery is draining when the car is not in use. I will give you all the answer on sat.
Are you putting the car in reverse gear when you park it ?

2005 6spd manual Corvette's need to be in reverse gear when parked or the battery will drain . This might be the cause of battery problem
Dasilvamotorsports is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2013, 08:29 AM   #19
Hajie c6
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Jun 2013
Location: Brantford ON
Posts: 163
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes in reverse when parked. Learn that the first week I got the car.
Hajie c6 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2013, 02:17 PM   #20
sami85L98
CF Senior Member
 
sami85L98's Avatar
 
Member Since: Apr 2005
Location: Scarborough ONTARIO
Posts: 8,079
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Glad it worked for you, i never put the gear in reverse sometime in neutral with emergency brakes pulled sometime in any gear...may be i am lucky or battery is too good. I use Interstate battery 640 CCA.

If you still have battery drain than pm me your number i walk you thru how to check parasitic draw test, all you need is DVOM meter and small plier and 4" plastic clamp and start checking fuses. connect meter in amp mode and when connected across B+ and B- should read less than 50ma if more than that you have draw somewhere, start pulling fuses, when you pulled a particular fuse and amp reading less than 50ma you have that draw follow that fuse (ckt) some switch must be ON.....
sami85L98 is offline   Reply With Quote
Go Back   CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion >
Reload this Page
  • C6 will not start
  •  
     
    Reply

    Related Topics
    Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    Click, Click, Click, No Start, Please Help jamestronix C6 Tech/Performance 17 03-30-2016 10:13 PM
    Starting issue vettepoor C1 & C2 Corvettes 10 01-10-2016 02:32 PM
    2005 C6 Automatic Will not start... Help Please GhostC6 C6 Corvette General Discussion 116 10-11-2014 12:36 AM
    New Z Question: Clicking sound when using push button start. vetteb_96C C6 Z06 Discussion 4 05-11-2009 08:04 PM
    clicking sound behind radio bearnest C6 Tech/Performance 19 12-26-2008 09:14 PM


    Thread Tools Search this Thread
    Search this Thread:

    Click for Advanced Search

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are Off
    Pingbacks are Off
    Refbacks are Off

    Forum Jump


    All times are GMT -4. The time now is 11:12 PM.