How can I connect my Blackberry to my Wi-Fi? - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion

Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read Vendor Directory

Off Topic
Off Topic | Non-Corvette

How can I connect my Blackberry to my Wi-Fi?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-18-2009, 01:12 AM   #1
DSOM Z06
CF Senior Member
Thread Starter
 
DSOM Z06's Avatar
 
Member Since: Jun 2004
Location: SI/Bklyn New York
Posts: 6,769
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How can I connect my Blackberry to my Wi-Fi?

I have verizon Fios and the new BB Curve 8350i by Sprint/Nextel which when I attemp to establish a connection says that it has found my network but it keeps asking me for my Pre-Shared Key (PSK) but according to my computer that is a protected word that is indicated by ****** asteriks and I have no idea what it is so I keep getting the message "Failed to authenticate against the network" and I am unable to establish a connection. Also when I enter the numbers/letters written on the underside of the router itself I am also unable to connect. Anyone?
DSOM Z06 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 01:17 AM   #2
DOOKEY
CF Senior Member
 
DOOKEY's Avatar
 
Member Since: Nov 2008
Location: Wichita KS
Posts: 975
Thanked 49 Times in 39 Posts
Default

You need to login in to your wireless router and set the PSK. If you have already done so then you need to enter that password into the BB.

Is the verizon Fios thing your wireless router?
DOOKEY is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 12:18 PM   #3
DSOM Z06
CF Senior Member
Thread Starter
 
DSOM Z06's Avatar
 
Member Since: Jun 2004
Location: SI/Bklyn New York
Posts: 6,769
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes but somebody else set up my password. Can I just reset it on my laptop that I am using wirelessly or will that not allow me to logon again?
DSOM Z06 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 12:29 PM   #4
DOOKEY
CF Senior Member
 
DOOKEY's Avatar
 
Member Since: Nov 2008
Location: Wichita KS
Posts: 975
Thanked 49 Times in 39 Posts
Default

either ask that person for the PSK or login to your router and change it. You need the admin password to login to the router. On most routers you need your network cable plugged into the 1 port on the back to gain access. However, I have no idea about your fios card. Any chance the person who set it up for you would remember either password?
DOOKEY is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 12:30 PM   #5
Indy-hp
CF Senior Member
St. Jude Donor '09
 
Indy-hp's Avatar
 
Member Since: Nov 2005
Location: Houston TX
Posts: 6,022
Thanks: 0
Thanked 43 Times in 36 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DSOM Z06 View Post
Yes but somebody else set up my password. Can I just reset it on my laptop that I am using wirelessly or will that not allow me to logon again?
You will need your original PSK even to reset it. Try looking at the wireless settings on your laptop, they might show the PSK.
Indy-hp is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 12:32 PM   #6
NavyC5
CF Senior Member
CI 3-4-5-6-10 Veteran
St. Jude Donor '03-'06-'08-'09-'10
 
NavyC5's Avatar
 
Member Since: Jun 2000
Posts: 52,240
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Easiest thing to do is a hard reset of the router. Should be a reset button on the router. Hold it down for 15 to 20 seconds. That should put the router back to it's original settings. No PSK. If it's a linksys router connect your laptop to it with a Cat5 cable. And go to the following IP.

192.168.1.1

Should be able to change all the settings including setting a password and PSK
NavyC5 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 02:03 PM   #7
DSOM Z06
CF Senior Member
Thread Starter
 
DSOM Z06's Avatar
 
Member Since: Jun 2004
Location: SI/Bklyn New York
Posts: 6,769
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NavyC5 View Post
Easiest thing to do is a hard reset of the router. Should be a reset button on the router. Hold it down for 15 to 20 seconds. That should put the router back to it's original settings. No PSK. If it's a linksys router connect your laptop to it with a Cat5 cable. And go to the following IP.

192.168.1.1

Should be able to change all the settings including setting a password and PSK
It is a Verizon Fios router.
DSOM Z06 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 02:08 PM   #8
Scoob
CF Senior Member
 
Scoob's Avatar
 
Member Since: Mar 1999
Location: Life's tough, wear a helmet.
Posts: 87,028
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

You let someone set a password that you don't know?
Scoob is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 03:18 PM   #9
NavyC5
CF Senior Member
CI 3-4-5-6-10 Veteran
St. Jude Donor '03-'06-'08-'09-'10
 
NavyC5's Avatar
 
Member Since: Jun 2000
Posts: 52,240
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DSOM Z06 View Post
It is a Verizon Fios router.
Does it have a reset button? If so push it then give Verizon a call on what IP address to connect to. It may be the same one.
NavyC5 is offline   Reply With Quote
Go Back   CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion >
Reload this Page
  • How can I connect my Blackberry to my Wi-Fi?
  •  
     
    Reply

    Related Topics
    Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    1981 corvette pgdg72 C3 Tech/Performance 2 09-05-2016 08:50 PM
    PS4 Network JBoyle997 Off Topic 11 10-27-2015 12:19 PM
    [Geek] Apple Macs won't auto connect to Wireless Network Procrastination Racing Off Topic 7 01-18-2011 01:16 AM
    GMLAN error Tag_sk C6 Scan & Tune 1 06-04-2008 09:18 AM
    ALDL Won't Connect nrml C4 Tech/Performance 9 11-03-2005 08:55 PM


    Tags
    authenticate, bb, blackberry, connect, failed, fios, key, linksys, network, pre, psk, router, shared, unable, verizon, wifi

    Thread Tools Search this Thread
    Search this Thread:

    Click for Advanced Search

    Posting Rules
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is On
    Smilies are On
    [IMG] code is On
    HTML code is Off
    Trackbacks are Off
    Pingbacks are Off
    Refbacks are Off

    Forum Jump


    All times are GMT -4. The time now is 11:10 PM.