Notices
C3 Tech/Performance V8 Technical Info, Internal Engine, External Engine, Basic Tech and Maintenance for the C3 Corvette

82 fuel issue must pump gas to start

 
Old 06-10-2019, 10:29 AM
  #1  
donaldbly
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Dec 2013
Posts: 26
Received 0 Likes on 0 Posts
Default 82 fuel issue must pump gas to start

I've got to pump the gas until 82 starts it then runs rough until it warms up and then seems to smooth out. The codes are 13, 14, 15,
Ox sensor, coolant sensor low, coolant sensor high.

Any help will be so much appreciated!!
donaldbly is offline  
Old 06-10-2019, 11:58 AM
  #2  
Buccaneer
CF Senior Member
 
Buccaneer's Avatar
 
Member Since: Nov 2005
Location: Arizona
Posts: 1,044
Received 164 Likes on 139 Posts
Default

Do you have a GM service manual? If so, start following the CEL code troubleshooting charts starting with the latest code and go in order. If you don't have a service manual, GET ONE. BUT, since you do have two related codes, it may be your CTS sensor which is fairly common for the stock type sensor. If that IS the issue, buy the newer style CTS as the replacement with two wires that has the ground wire, it will work a lot better than the original that takes its ground through the sensor itself via the threads. Also, what is your fuel pressure? Good luck.

Last edited by Buccaneer; 06-10-2019 at 11:59 AM.
Buccaneer is offline  
Old 06-10-2019, 06:17 PM
  #3  
Larry82
CF Senior Member
 
Member Since: May 1999
Posts: 6,260
Likes: 0
Received 27 Likes on 25 Posts

Default

On a carburetored car, pumping the gas was one thing, but not too sure it does anything. Depressing the gas pedal some to maybe make gas flow more might make sense, but I would run down the codes.
Larry82 is offline  
Old 06-11-2019, 08:45 AM
  #4  
donaldbly
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Dec 2013
Posts: 26
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Thanks Larry!
donaldbly is offline  
Old 06-12-2019, 09:20 AM
  #5  
Fast81
CF Senior Member
 
Fast81's Avatar
 
Member Since: Aug 2003
Location: dayton oh
Posts: 2,745
Received 24 Likes on 20 Posts
Default

You should NOT have to pump the accelerator on a fuel injected setup like the 82 has. Sounds like your fuel pump is starting to go and cant push full 13-15psi at startup.
Fast81 is offline  
Old 06-12-2019, 09:35 AM
  #6  
donaldbly
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Dec 2013
Posts: 26
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Thanks!
donaldbly is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 82 fuel issue must pump gas to start


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: