Notices
C4 General Discussion General C4 Corvette Discussion not covered in Tech

Schrader valve on high side A/C port?

 
Old 07-12-2019, 09:30 PM
  #1  
AgentEran
CF Senior Member
Thread Starter
 
AgentEran's Avatar
 
Member Since: Apr 2014
Location: Hawthorne CA
Posts: 899
Received 64 Likes on 53 Posts
Default Schrader valve on high side A/C port?

Is there a schrader valve on high side A/C port?

Mine doesn't have one wondering if this is normal?
AgentEran is offline  
Old 07-12-2019, 09:32 PM
  #2  
65Z01
CF Senior Member
 
65Z01's Avatar
 
Member Since: Dec 2000
Location: SE NY
Posts: 83,198
Likes: 0
Received 153 Likes on 145 Posts
Cruise-In II Veteran
Default

Ummm, what year????
65Z01 is offline  
Old 07-12-2019, 10:42 PM
  #3  
AgentEran
CF Senior Member
Thread Starter
 
AgentEran's Avatar
 
Member Since: Apr 2014
Location: Hawthorne CA
Posts: 899
Received 64 Likes on 53 Posts
Default

Sorry 96
AgentEran is offline  
Old 07-13-2019, 10:35 AM
  #4  
fredk
CF Senior Member
 
fredk's Avatar
 
Member Since: May 2005
Location: Muskoka Ontario
Posts: 675
Likes: 0
Received 18 Likes on 18 Posts
Default

On my 93 it's on the bottom of passenger side fuel rail.
fredk is offline  
Old 07-13-2019, 04:10 PM
  #5  
AgentEran
CF Senior Member
Thread Starter
 
AgentEran's Avatar
 
Member Since: Apr 2014
Location: Hawthorne CA
Posts: 899
Received 64 Likes on 53 Posts
Default

Originally Posted by fredk View Post
On my 93 it's on the bottom of passenger side fuel rail.
Right
AgentEran is offline  
Old 07-13-2019, 04:24 PM
  #6  
AgentEran
CF Senior Member
Thread Starter
 
AgentEran's Avatar
 
Member Since: Apr 2014
Location: Hawthorne CA
Posts: 899
Received 64 Likes on 53 Posts
Default

I prob should have given more info upfront but I was on my phone and rushing doing other sht.

I recently did some work to my A/C system. New hoses, new condenser, new o-rings, new receiver dryer. Took it to get charged and was told my the mechanic that the system held vacuum but when he charged it the schrader valves were leaking. So I went and got a kit of valve bodies and a valve tool. On the port that is the size of a tire valve i removed valve body that was missing a seal and was in bad shape. Slapped a new valve in no prob. But the larger port on the other line has no valve body in it at all. its like some type of trap door. It does not accept a valve like the other smaller port.

Also having a couple other issues im working thru as well. Of course the A/C programmer does not seem to want to send air thru the front vents, just the defrost and foot well vents are blowing. I have already fixed the climate control head unit and cleaned all the contacts & etc. All the buttons work. So I guess I gotta pull the programmer and try and figure out if its electric or vacuum or whatever.

The last issue was the PCM was not commanding the compressor clutch on. Tested the clutch and compressor and both work. but no current at the compressor. So I pulled the ac pressure switch and it has 12v on each side, but when I jumped the green white wire to 12v and bam the compressor engages. So I guess this means the switch is bad??

Last edited by AgentEran; 07-13-2019 at 04:25 PM.
AgentEran is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Schrader valve on high side A/C port?


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: