A&A blower install complete, something does'nt sound right.... - Page 3 - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion

Go Back  CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion > C5 Corvettes, 1997 - 2004 > C5 Forced Induction/Nitrous
Reload this Page >

A&A blower install complete, something does'nt sound right....

Notices
C5 Forced Induction/Nitrous C5 Corvette Turbochargers, Superchargers, Centrifugal, Twin Screw & Roots Blowers, Twin Turbo Kits, Intercoolers, Wet & Dry Nitrous Injection, Meth
Sponsored by:
Sponsored by:

A&A blower install complete, something does'nt sound right....

Reply

 
 
 
Old 11-18-2011, 01:37 PM
  #41  
robert miller
CF Senior Member
 
robert miller's Avatar
 
Member Since: Jan 2007
Location: cookeville tennessee
Posts: 25,673
Thanked 996 Times in 907 Posts
Default

Originally Posted by [email protected] View Post
Sounds good. Give me a call before you box it up and ship it out.
Great service here #1 for sure with A/A.. love the YSI unit here. Robert
robert miller is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2012, 07:59 PM
  #42  
gbruner
CF Member
 
Member Since: Oct 2007
Location: Gilroy Ca.
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default After 5 months my blower is making noise

Originally Posted by [email protected] View Post
Sounds good. Give me a call before you box it up and ship it out.
Mike at TPS says it's normal, it's not a winning noise it's a churping noise at 2000rpm is that normal after 5 months and 3000 miles?
gbruner is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2012, 08:15 PM
  #43  
TPSMak
Supporting Vendor
 
TPSMak's Avatar
 
Member Since: Nov 2007
Location: San Jose CA
Posts: 27,087
Thanked 74 Times in 71 Posts
St. Jude Donor '11
Default

Originally Posted by gbruner View Post
Mike at TPS says it's normal, it's not a winning noise it's a churping noise at 2000rpm is that normal after 5 months and 3000 miles?
Gary,

The noise that is coming from your setup is NOT the supercharger.. it's the BOV... the noise has nothing to do with the supercharger.
__________________
TPSMotorsports.com
Mike Mak
140 Martinvale Lane
San Jose, CA 95119
Phone #: 408/898-4632
Email #: [email protected]
Authorized dealer of Corbeau Seats, ECS Superchargers, Edelbrock SuperChargers, A&A Superchargers, LG Motorsports, Whipple, Vortech, Paxton, Procharger, Billy Boat Exhaust, GHL Exhaust, American Racing, TPS Brake Rotors/ Kits, Stainless Steel Brake Lines & much more...
TPSMak is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2012, 09:19 PM
  #44  
lsxvette
CF Senior Member
 
lsxvette's Avatar
 
Member Since: Dec 2008
Location: new york new york
Posts: 1,719
Thanked 21 Times in 19 Posts
Default

hmmmmmm
lsxvette is offline  
Reply With Quote
Old 11-24-2012, 11:58 AM
  #45  
gbruner
CF Member
 
Member Since: Oct 2007
Location: Gilroy Ca.
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Turned out to be the Blow Off Valve was defective. After arguing with the installer that the sound was not how they all sound like for a week he replaced the bov and now it's good to go.
gbruner is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2012, 09:54 AM
  #46  
lsxvette
CF Senior Member
 
lsxvette's Avatar
 
Member Since: Dec 2008
Location: new york new york
Posts: 1,719
Thanked 21 Times in 19 Posts
Default

niccccee
lsxvette is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2012, 11:11 PM
  #47  
dc491
CF Senior Member
 
Member Since: Dec 2010
Posts: 134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by StealthFRC View Post
i just completed my blower install, however the headunit itself does not sound right to me? is this the way they are supposed to sound? it almost sounds like a "grinding".

all fluids have been checked. in the vid it may sound like the belt is slipping but it is not.
it has sounded like this the second i started it up for the first time.

details.
a&a v3 T trim 3.8 pulley
dallas performance flip drive 6 rib setup
alky meth kit
aem AFR
aem boost/fuel pressure gauges
the car IS NOT tuned. i have the stock injectors still installed. the car is getting tuned this friday where i will swap the stockers out for the 60lb'ers i have.
first vid. cold start. the car has been sitting for about 3 days without being started

http://s1040.photobucket.com/albums/...IMG_1311-1.mp4



second vid, engine warm.


http://s1040.photobucket.com/albums/...IMG_1313-1.mp4
Stealth,

I have the same blower and it sounds about the same to yours. Yours might be a little louder but its hard to tell from the video. I asked quite a few people about it and I was told that this model blower will sound like that at a low rpm (idle) and will whine out with RPM. Mine turns to a whistle/whine above 1000 RPM. This was explained to me as "Gear Lash" I have over 10K on my blower and have not had an issue. I will try to post a video of mine. Sounds like you sent it back for POM. Let me know what you find out

Dave
dc491 is offline  
Reply With Quote
Old 11-27-2012, 06:51 AM
  #48  
StealthFRC
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Jun 2011
Location: VERNON CT
Posts: 2,239
Thanked 43 Times in 36 Posts
Default

I actually never sent it back. It's been working flawlessly for over a year now
StealthFRC is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: A&A blower install complete, something does'nt sound right....


Sponsored Ads
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: