C6 Corvette General Discussion General C6 Corvette Discussion not covered in Tech
Sponsored by:
Sponsored by:

Anyone have this issue?

 
Old 04-14-2019, 11:28 AM
  #1  
Jrippy1981
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Jun 2018
Location: Hendersonville
Posts: 3
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default Anyone have this issue?

I have a 2007 z06 with heads, btr stage 3 cam, headers and a tune done. Went to Corvette fest in pigeon forge a couple weeks ago with no issues from Nashville. Washed the car on that Sunday and parked it. On Monday go to take it out and start having problems. Driving in normal conditions and all off a sudden for like a second car falls on its face then picks right back up. Like it loses fuel for a second. No certain rpm, full tank of gas and 1/4 tank doesn't matter. No codes or anything. Had it at the shop for 2 weeks and they couldn't get it to happen. They drove a tank of gas out and filled it back up. So I thought bad gas but it's doing it again after a couple of tanks. Havent been back to the last station I thought I got bad gas at. I did however wash and park the car the night before again. Is there something that gets wet easily that could be causing this? I dont pressure wash the car, just a normal hand wash. With it not throwing a code the shop is at a loss and they havent charged me other than the gas they put in. They did all the engine work back in September. I dont know if fuel pump could be going out, bad spark plug wire, coil pack getting moisture in it? Cam position sensor has been replaced. The faster you are going the harder it falls on its face. You are pinned to the seat then get quick whiplash. Sorry for the long post just frustrated
Jrippy1981 is offline  
Old 04-14-2019, 04:21 PM
  #2  
Landru
CF Senior Member
 
Landru's Avatar
 
Member Since: Dec 2002
Location: Wayne Township WI
Posts: 8,562
Liked 412 Times in 366 Posts
Default

What's needed to isolate this w/o going down rabbit holes costing beaucoup $?

An experienced tech w/ a Tech 2 scanner, one who really understands how C6 electronics function can perform magic.
Otherwise it's just guessing.
BCM?
Fuel pump(s)?
Bad ground(s)?
Bad connections at starter?

W/ the proper knowledge and a Tec 2 most of C6 electronics can be scanned for what is & isn't functioning.
Sorry no help except above, which admittedly is easier said then done. G/L

BTTT
Landru is offline  
Old 04-14-2019, 08:03 PM
  #3  
KevDude
CF Senior Member
 
KevDude's Avatar
 
Member Since: Jul 2016
Location: Johnstown CO
Posts: 169
Liked 20 Times in 17 Posts
Default

Did you actually wash the engine both times as well, or was the hood closed?

If hood closed, I cannot imagine that this is anymore than a coincidence.
KevDude is offline  
Old 04-14-2019, 08:23 PM
  #4  
myredhead1
CF Senior Member
 
myredhead1's Avatar
 
Member Since: Dec 2014
Location: Bossier City Louisiana
Posts: 1,944
Liked 294 Times in 269 Posts
Default

Something similar happened to my C5. The header pipe had melted the wires in the O2 sensor. Just a thought.
myredhead1 is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread
Sponsored Ads
Vendor Directory

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: