Notices
C6 Corvette ZR1 & Z06 General info about GMs Corvette Supercar, LS9 Corvette Technical Info, Performance Upgrades, Suspension Setup for Street or Track Advertisement

Service Traction System

 
Old 07-07-2019, 11:22 PM
  #1  
dmuellenberg
CF Senior Member
Thread Starter
 
dmuellenberg's Avatar
 
Member Since: Mar 2006
Location: Maplewood MN
Posts: 1,741
Received 53 Likes on 46 Posts
Default Service Traction System

Strange issue with the traction control. The Service Traction System light/message comes on only when I cruise at a steady speed between 30 and 40 mph for a mile or two. But once I go above 50 mph the light/message disappears. I assume the issue is a bad speed sensor, but thought once they go bad they stay bad and the light/message would stay on all the time. Anyone else experience this? I tried to do a search, but it appear there is a problem with it. TIA
dmuellenberg is offline  
Old 07-08-2019, 10:52 PM
  #2  
MTPZ06
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
 
MTPZ06's Avatar
 
Member Since: Dec 2008
Location: Honolulu HI
Posts: 13,566
Received 1,231 Likes on 1,082 Posts
Default

Any codes?
MTPZ06 is offline  
Old 07-10-2019, 12:00 PM
  #3  
dmuellenberg
CF Senior Member
Thread Starter
 
dmuellenberg's Avatar
 
Member Since: Mar 2006
Location: Maplewood MN
Posts: 1,741
Received 53 Likes on 46 Posts
Default

Originally Posted by MTPZ06 View Post
Any codes?
I don't have a code reader so I'm not sure. Have an appointment tomorrow so hopefully they can figure it out. Of course now that I've made an appointment, I can't duplicate the problem.
dmuellenberg is offline  
Old 07-10-2019, 01:21 PM
  #4  
MTPZ06
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
 
MTPZ06's Avatar
 
Member Since: Dec 2008
Location: Honolulu HI
Posts: 13,566
Received 1,231 Likes on 1,082 Posts
Default

If its a speed sensor, it'll throw a code...but those don't really go bad often. Usually cleaning the connector can clear that.
MTPZ06 is offline  
Old 07-10-2019, 01:28 PM
  #5  
Texasthunder
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
 
Texasthunder's Avatar
 
Member Since: Nov 2014
Location: Houston Texas
Posts: 300
Received 58 Likes on 53 Posts
Default

If I remember right there was a recall to add a ground wire to the sensors.
Texasthunder is online now  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Service Traction System


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: