Notices
C6 Forced Induction/Nitrous C6 Corvette Turbochargers, Superchargers, Pulley Upgrades, Intercoolers, Wet and Dry Nitrous Injection, Meth
Sponsored by:
Sponsored by:

Another On3 Build

 
Old 06-25-2019, 04:11 PM
  #61  
g23crawler
CF Senior Member
 
g23crawler's Avatar
 
Member Since: Jan 2017
Location: Lincoln Ne
Posts: 942
Received 40 Likes on 35 Posts
Default

Those are the plugs I went with also, my tuner is the one who said it was arcing. He switched out like 3 or 4 to ones he had laying around and it fixed the problem so I didn't ask any questions lol
g23crawler is offline  
Old 06-25-2019, 04:27 PM
  #62  
GaragedLS2
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Dec 2014
Location: Menifee CA
Posts: 472
Received 13 Likes on 13 Posts
Default

What socks are you running around the wires? The one I have are titanium I think and Im sure they'll just transmit the spark if it is in fact arcing. I dont want to start throwing parts at it for no reason but I already planned to run some socks to keep the heat down on top of the ceramic wires but if im going to buy them i want to make sure im not just making the problem worse. Did you ever change the plugs out with the manifolds on? I can get to 7 of them but the one around the dipstick im not sure i can get to. I think ill have to at least take the dipstick bracket off but still need to grab the car from the tuner to try. Just curious if you were able to so i know what im getting into lol
GaragedLS2 is offline  
Old 06-25-2019, 04:39 PM
  #63  
GaragedLS2
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Dec 2014
Location: Menifee CA
Posts: 472
Received 13 Likes on 13 Posts
Default

My tuner also said he wasnt getting a misfire code so thats another thing that has me boggled.
GaragedLS2 is offline  
Old 06-25-2019, 06:31 PM
  #64  
jayyyw
CF Senior Member
 
Member Since: Jun 2015
Location: Austin Tx
Posts: 3,281
Received 308 Likes on 271 Posts
Default

I'm running 18psi with that gap, but different plug, with no issues. My coils are in the fenders and I run 4ft long MSD wires. I did have one boot that was torn and was arcing. You could feel it hesitate right as it was getting into boost.

You might have a weak coil, or two. I would change the plugs first. They are easy to crack if your socket is not on the hex part all that way.
jayyyw is offline  
Old 06-27-2019, 11:03 AM
  #65  
GaragedLS2
CF Senior Member
Thread Starter
 
Member Since: Dec 2014
Location: Menifee CA
Posts: 472
Received 13 Likes on 13 Posts
Default

[QUOTE=jayyyw;1599645295]I'm running 18psi with that gap, but different plug, with no issues. My coils are in the fenders and I run 4ft long MSD wires. I did have one boot that was torn and was arcing. You could feel it hesitate right as it was getting into boost.

You might have a weak coil, or two. I would change the plugs first. They are easy to crack if your socket is not on the hex part all that way.[/QUOTE

Plugs are definitely going to be my first stop. I pulled a couple out on the dyno to verify gap and see what they looked like and they looked good so I dont think its a fouled plug or anything. I could have broken one or one could have been damaged from the old wires arcing/melting, so I'm hoping thats it. Wires are new and I looked over all of them and didnt see anything abnormal. So if its not a plug then im guessing itll be a coil.
GaragedLS2 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Another On3 Build


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: