Now my Info screen doesn't work - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion

Notices
C7 General Discussion General C7 Corvette Discussion not covered in Tech
Sponsored by:
Sponsored by:

Now my Info screen doesn't work

Reply

 
 
 
Old 03-22-2016, 05:46 PM
  #1  
Frodo
CF Senior Member
Thread Starter
 
Frodo's Avatar
 
Member Since: Apr 2002
Location: Tellico Plains Tennessee
Posts: 1,574
Thanked 434 Times in 207 Posts
Default Now my Info screen doesn't work

I've seen the posts, wondered if/when I'd get the problem. Infotainment screen won't light up. When I open the driver door it illuminates to an even dull grey color, pretty dim. Its getting power, no display. When I crank up the car it goes completely black. No backup camera, no icons, nothing. Screen goes up and down but not ON. I disconnected the battery for about 5 minutes hoping a reboot of all systems might bring it back. No joy. Is this the symptoms others have seen? I guess I'll have to take it to the dealer. Kinda bummed.
oh.... its a '15 base coupe, 3LT, A8, born on Dec. 15, 2014.
Frodo is offline  
Reply With Quote
Old 03-22-2016, 06:02 PM
  #2  
DCortez
CF Senior Member
 
DCortez's Avatar
 
Member Since: Oct 2014
Location: Houston Texas
Posts: 1,508
Thanked 174 Times in 129 Posts
Default

Following since mine has gone dark, once.
DCortez is offline  
Reply With Quote
Old 03-22-2016, 08:34 PM
  #3  
halt00
CF Senior Member
 
Member Since: May 2014
Posts: 574
Thanked 27 Times in 25 Posts
Default

Originally Posted by Frodo View Post
I've seen the posts, wondered if/when I'd get the problem. Infotainment screen won't light up. When I open the driver door it illuminates to an even dull grey color, pretty dim. Its getting power, no display. When I crank up the car it goes completely black. No backup camera, no icons, nothing. Screen goes up and down but not ON. I disconnected the battery for about 5 minutes hoping a reboot of all systems might bring it back. No joy. Is this the symptoms others have seen? I guess I'll have to take it to the dealer. Kinda bummed.
oh.... its a '15 base coupe, 3LT, A8, born on Dec. 15, 2014.
Ditto, mine blacked out a few times before it went into storage for the winter. Opening and closing the compartment helped restore it, but also helped it black out again. Once it started working I haven't used the compartment. I have no desire for a dealer to tear apart my car and then tell me they can't replicate it. I'll just wait until it is totally dead.
halt00 is offline  
Reply With Quote
Old 03-22-2016, 11:36 PM
  #4  
SCB
CF Senior Member
 
SCB's Avatar
 
Member Since: Oct 2015
Location: Los Angeles CA
Posts: 221
Thanked 35 Times in 35 Posts
Default

Any USB devices (iPhone, etc?) connected?
SCB is offline  
Reply With Quote
Old 03-23-2016, 07:12 AM
  #5  
Frodo
CF Senior Member
Thread Starter
 
Frodo's Avatar
 
Member Since: Apr 2002
Location: Tellico Plains Tennessee
Posts: 1,574
Thanked 434 Times in 207 Posts
Default

Originally Posted by SCB View Post
Any USB devices (iPhone, etc?) connected?
No, not at the time of failure. I mean, my wife's phone is paired via Bluetooth but she was at work, phone miles from car. I never paired my phone. But that's not what you're asking is it? I do have an SD card in the console reader and it will play music, though you can't see anything of course. No USB devices in the console or behind the Info screen. Months ago I added a front camera and have the display for it inside the compartment behind the Info screen. Every time I park in my garage I slide the Info screen down to view my front camera image. Everything worked in the morning when I went out and came back. Then in the afternoon.... nothing.

Maybe I'll try cycling the screen down and back up a couple of times and see what happens. My club has an association with a great dealer in Knoxville, TN but they're an hour and a half from my home, one way. Gonna be a PITA to have to take there, and probably leave it.
Frodo is offline  
Reply With Quote
Old 03-23-2016, 08:16 AM
  #6  
CaminDFW
Junior Member
 
Member Since: Jan 2016
Location: Frisco Texas
Posts: 30
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Before mine was totaled in January - my screen would go blank. I found honking the horn (odd I know) would restore it. I think there was a short or a lose wiring harness. Never got a chance to take it in.
CaminDFW is offline  
Reply With Quote
Old 03-23-2016, 09:06 AM
  #7  
bjones7131
CF Senior Member
 
bjones7131's Avatar
 
Member Since: Jan 2014
Location: Walhalla South Carolina
Posts: 3,052
Thanked 450 Times in 301 Posts
Default

I talked to a guy this past weekend that had same problem and dealer reflashed the computer or some component and fixed his. Hope it is that easy for you, good luck.
bjones7131 is offline  
Reply With Quote
Old 03-23-2016, 12:01 PM
  #8  
iclick
CF Senior Member
 
iclick's Avatar
 
Member Since: Mar 2013
Location: Baton Rouge LA
Posts: 2,460
Thanked 301 Times in 242 Posts
Default

Originally Posted by Frodo View Post
I do have an SD card in the console reader and it will play music....
My car is three days younger than yours (Dec. 18, 2014). Try pulling the SD card out when ignition off, then turn ignition back on and check the screen. Mine blanked one time last November but recovered on its own in about 30 sec. without a restart. When blank it was dead--no sound, no response from buttons, etc. There is a software update that supposedly addresses this issue (PI1375C). I had the earlier PI1375B update done May 2015, two months after buying the car, to address a few other minor Infotainment issues.

Since it has been working fine since that time I'm not inclined to do the more current update, but for your car's issues I would consult a trusted dealer.
iclick is offline  
Reply With Quote
Old 03-23-2016, 12:08 PM
  #9  
Kracka
CF Senior Member
 
Kracka's Avatar
 
Member Since: Jan 2014
Location: Prosper TX
Posts: 3,904
Thanked 635 Times in 446 Posts
Default

Quite a few of us have out our touchscreens replaced under warranty by the dealer. It's a common failure on the early C7's.

My build date was TPW 3/24/14.
Kracka is offline  
Reply With Quote
Old 03-23-2016, 01:22 PM
  #10  
Frodo
CF Senior Member
Thread Starter
 
Frodo's Avatar
 
Member Since: Apr 2002
Location: Tellico Plains Tennessee
Posts: 1,574
Thanked 434 Times in 207 Posts
Default

UPDATE: Today I cycled the Info screen up and down a few times and found that the display will sometimes work while it is moving, though going blank again when fully raised or lowered. This tells me the problem is not likely a software glitch, nor has the display failed completely. What it suggests is the cable to the screen is either faulty or not fully seated on the screen's connector. I plan on removing the console (easy, I've done it before) and lowering the screen to see if I can reach the cable and connector from below. I'll try reseating the cable and also try the wiggle test for troubleshooting a faulty cable. Maybe I can isolate the problem this way. Thanks for all the suggestions and comments. I'll post what I find in the next day or two.
Frodo is offline  
Reply With Quote
Old 03-23-2016, 02:25 PM
  #11  
Kracka
CF Senior Member
 
Kracka's Avatar
 
Member Since: Jan 2014
Location: Prosper TX
Posts: 3,904
Thanked 635 Times in 446 Posts
Default

^What you're describing is exactly what many of us have experienced. Apparently the faulty part is not serviceable which is why Chevy has the dealership replace the entire screen unit.

Last edited by Kracka; 03-23-2016 at 02:27 PM.
Kracka is offline  
Reply With Quote
Old 03-23-2016, 04:20 PM
  #12  
Frodo
CF Senior Member
Thread Starter
 
Frodo's Avatar
 
Member Since: Apr 2002
Location: Tellico Plains Tennessee
Posts: 1,574
Thanked 434 Times in 207 Posts
Default

Update #2: I found the problem. There are 2 blue wires running into the bottom left of the display. They probably power the LED backlight. The right wire is faulty. Likely breaking loose from its solder joint. I've seen this lots of times in my career as a repair tech in the business machine industry. I can probably fix it if I knew how to get the darn thing out. Here's a pic of the wire.



When I wiggle it the display will work or fail. Here its working.



Here is the same wire, wiggled slightly, and not working.



Anyone know how to remove the display? Sure wish I had a service manual. Maybe time to buy one.
Frodo is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2016, 02:51 PM
  #13  
Chevy Cust Svc
CF Senior Member
 
Chevy Cust Svc's Avatar
 
Member Since: Mar 2010
Posts: 14,997
Thanks: 0
Thanked 404 Times in 356 Posts
Default

Originally Posted by Frodo View Post
I've seen the posts, wondered if/when I'd get the problem. Infotainment screen won't light up. When I open the driver door it illuminates to an even dull grey color, pretty dim. Its getting power, no display. When I crank up the car it goes completely black. No backup camera, no icons, nothing. Screen goes up and down but not ON. I disconnected the battery for about 5 minutes hoping a reboot of all systems might bring it back. No joy. Is this the symptoms others have seen? I guess I'll have to take it to the dealer. Kinda bummed.
oh.... its a '15 base coupe, 3LT, A8, born on Dec. 15, 2014.
Hello Frodo,

I know you are looking for advice from other forum members, but I also see that you mentioned a possible visit to your dealership in Knoxville. I understand that this option is not the most desirable, as they are far away, but I’d be happy to contact them on your behalf if you decide to take your ‘Vette in for an appointment.

If this is something you’d like me to do, please send me a private message with your full contact info, VIN, current mileage, and dealership name.

All the best,

Corey K.
Chevrolet Customer Care
Chevy Cust Svc is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2016, 02:57 PM
  #14  
Chevy Cust Svc
CF Senior Member
 
Chevy Cust Svc's Avatar
 
Member Since: Mar 2010
Posts: 14,997
Thanks: 0
Thanked 404 Times in 356 Posts
Default

Originally Posted by DCortez View Post
Following since mine has gone dark, once.
Good Afternoon DCortez,

I know I reached out to you on a separate thread, but I wanted to touch base with you here as well. If you’d like me to assist with this infotainment concern, please feel free to send me a private message with your full contact info, VIN, current mileage, and preferred dealership. I am always happy to assist!

Have a great weekend,

Corey K.
Chevrolet Customer Care
Chevy Cust Svc is offline  
Reply With Quote
Old 04-26-2016, 01:42 AM
  #15  
VetKo
Junior Member
 
VetKo's Avatar
 
Member Since: Mar 2014
Location: Portland OR
Posts: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Infotainment screen on my C7 circa Oct 2013 went blank twice in an hour while driving. Each time after stopping and lowering screen it restored to full function. Stopped by dealer and made appt for service 4 days out. Screen worked perfectly until on my way to appt on Monday. After approx 4-5 mi lost all sound, it restored by itself but was intermittent. After about ten minutes service rep said they had found a bullitin inre this problem and would order and replace the screen. Does anyone know about this bullitin?
VetKo is offline  
Reply With Quote
Old 04-26-2016, 03:52 PM
  #16  
Chevy Cust Svc
CF Senior Member
 
Chevy Cust Svc's Avatar
 
Member Since: Mar 2010
Posts: 14,997
Thanks: 0
Thanked 404 Times in 356 Posts
Default

Originally Posted by VetKo View Post
Infotainment screen on my C7 circa Oct 2013 went blank twice in an hour while driving. Each time after stopping and lowering screen it restored to full function. Stopped by dealer and made appt for service 4 days out. Screen worked perfectly until on my way to appt on Monday. After approx 4-5 mi lost all sound, it restored by itself but was intermittent. After about ten minutes service rep said they had found a bullitin inre this problem and would order and replace the screen. Does anyone know about this bullitin?


Hello Vetko,

We are sorry to hear of your infotainment concerns and can imagine how displeasing this must be. Feel free to send us a private message with your VIN and mileage. We are more than happy to check for any recent recalls or service announcements that may be related to what you are experiencing.

Best,

Erica W.
Chevrolet Customer Care
Chevy Cust Svc is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Chevy Cust Svc For This Useful Post:
VetKo (04-26-2016)
Old 10-16-2017, 01:45 PM
  #17  
maf01
Junior Member
 
Member Since: Oct 2017
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I too have been hit with this issue.

Originally Posted by Chevy Cust Svc View Post
Hello Vetko,

We are sorry to hear of your infotainment concerns and can imagine how displeasing this must be. Feel free to send us a private message with your VIN and mileage. We are more than happy to check for any recent recalls or service announcements that may be related to what you are experiencing.

Best,

Erica W.
Chevrolet Customer Care
Hi everyone,

Mid august of this year I realized my dream of buying a 2014 3LT Z51 with magnetic ride!

I bought the car in mid August with 16,500 kilometers on it here in canada.

I absolutely love driving this incredible vehicle!

However I have to say that I'm completely blown away with the fact that at 22,300 kms my infotainment screen went blank.

It really makes me wonder about the quality of parts that GM has put into it's flagship vehicle.

Following advice given by a GM ambassador that I spoke to at GM customer care I brought my car into the dealership today to have the software update completed. If the update does not resolve the issue GM tells me they will let me know what my options are regardng goodwill warranty given that I have a 2014 which obviously is no longer under warranty.

I find it ridiculous that this issue has not been made into a recall given the huge number of reported issues from 2014 to present!

So the tech performed the software update and during the update the screen went blank. He waited what he thought was long enough for the update to complete and restarted the car.

This in turn killed the HMI as the uodate had not fully completed before he restarted the car. He told me the dealership will cover the replacement of the HMI but not until a new screen is installed which makes sense.

GM is telling me that I have to wait for them to recieve info internally before they can inform me around what they will do to help with this situation.

I have to park the car for the winter season by November 1st at the very latest. This entire situaion has me extremely frustrated and I feel that I will not have this issue resolved until next spring and most likely at my own expense which does not at all sit well with me.

1000+ $ to repair an issue on a car of this caliber with less tham 25000 kms on it is absolutely ridiculous if you ask me.

For a flagship vehicle, the warranty, the service, and customer care do not AT ALL meet up to the standrd that I would expect!
maf01 is offline  
Reply With Quote
Old 10-17-2017, 11:45 AM
  #18  
madmusicltd
CF Senior Member
 
madmusicltd's Avatar
 
Member Since: May 2017
Location: Massachusetts
Posts: 254
Thanked 16 Times in 16 Posts
Default

My display issue is so intermittent that I can't get it to fail to take a video?... (Dealership needs to start a good will claim) wiggling the wires fixes it for about a month? That does me no good when trying to prove the part is failing, I am out of warranty as well... Found these bulletins on the net.. Good luck




Last edited by madmusicltd; 10-17-2017 at 11:47 AM.
madmusicltd is offline  
Reply With Quote
Old 10-17-2017, 08:30 PM
  #19  
maf01
Junior Member
 
Member Since: Oct 2017
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by madmusicltd View Post
My display issue is so intermittent that I can't get it to fail to take a video?... (Dealership needs to start a good will claim) wiggling the wires fixes it for about a month? That does me no good when trying to prove the part is failing, I am out of warranty as well... Found these bulletins on the net.. Good luck



Really? It's the dealership that needs to start a good will claim? I thiught dealing directly with GM customer care was the way to go..

I havent heard from the GM ambassadors that i dealt with yesterday. I plan on calling them tomorrow to find out whats going on. Very unhappy that i wont be able to get the screen issue resolved before parking the car Nov 1st.
maf01 is offline  
Reply With Quote
Old 10-17-2017, 09:30 PM
  #20  
Kent1999
CF Senior Member
 
Kent1999's Avatar
 
Member Since: Aug 2000
Location: Las Vegas NV
Posts: 5,845
Thanked 954 Times in 541 Posts
Default

Originally Posted by maf01 View Post
Hi everyone,

Mid august of this year I realized my dream of buying a 2014 3LT Z51 with magnetic ride!

I bought the car in mid August with 16,500 kilometers on it here in canada.

I absolutely love driving this incredible vehicle!

However I have to say that I'm completely blown away with the fact that at 22,300 kms my infotainment screen went blank.

It really makes me wonder about the quality of parts that GM has put into it's flagship vehicle.

Following advice given by a GM ambassador that I spoke to at GM customer care I brought my car into the dealership today to have the software update completed. If the update does not resolve the issue GM tells me they will let me know what my options are regardng goodwill warranty given that I have a 2014 which obviously is no longer under warranty.

I find it ridiculous that this issue has not been made into a recall given the huge number of reported issues from 2014 to present!

So the tech performed the software update and during the update the screen went blank. He waited what he thought was long enough for the update to complete and restarted the car.

This in turn killed the HMI as the uodate had not fully completed before he restarted the car. He told me the dealership will cover the replacement of the HMI but not until a new screen is installed which makes sense.

GM is telling me that I have to wait for them to recieve info internally before they can inform me around what they will do to help with this situation.

I have to park the car for the winter season by November 1st at the very latest. This entire situaion has me extremely frustrated and I feel that I will not have this issue resolved until next spring and most likely at my own expense which does not at all sit well with me.

1000+ $ to repair an issue on a car of this caliber with less tham 25000 kms on it is absolutely ridiculous if you ask me.

For a flagship vehicle, the warranty, the service, and customer care do not AT ALL meet up to the standrd that I would expect!
I see you are new here, but you hit all the buzzwords/phrases new owners typically use upon finding a flaw:
*"Flagship vehicle"
*"Car of this price/caliber"
*Wondering about quality over since 1 part failed
*Can't believe there isn't a recall
*Not right that you have to wait for parts to be ordered
*Feeling cheated that just because you knowingly bought a car that is out of warranty, that really means there is NO warranty.
*Disappointed that Chevrolet doesn't treat you as an expensive Chevy Corvette owner differently than a Chevy Sonic owner


So, you're not alone.

Best advice: Relax. Things happen, but they can be fixed. If you are not happy with your dealer, find a new one -- there are good and bad ones. It's a great car, and by far, most of us C7 owners are very happy with it, so you likely will be too if you can avoid letting yourself get wrapped around the axle on things like this.

Kent1999 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Kent1999 For This Useful Post:
beaversstonehaven (10-18-2017)

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Now my Info screen doesn't work


Sponsored Ads
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: