Notices
C4 Tech/Performance L98 Corvette and LT1 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine

Aftermarket radio problems

 
Old 02-07-2019, 09:58 PM
  #1  
Sliver84
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Jan 2019
Location: Aliquippa, PA
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Aftermarket radio problems

I'm trying to put a new radio in my 84. The old one was not original and the factory harness was cut up. I can bench test the radio from the battery and it comes on but I cant get it to in the car. I have both constant power from a thick red wire and ignition power from a yellow plus a ground. Could the security system be giving me problems? I'm lost and jvc isnt all that helpful.
Sliver84 is offline  
Old 02-07-2019, 11:17 PM
  #2  
jv9999
CF Senior Member
 
jv9999's Avatar
 
Member Since: Jan 2014
Location: Lunenburg MA
Posts: 1,104
Thanked 70 Times in 70 Posts
Default

Your ignition wire may not really be hot with a load on it or you don't have a good ground. Try tying both the radio red and yellow wires to the car's red wire and see if it fires up. Also, just as a test, try using the cigarette lighter's outside ring as a ground.
jv9999 is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Aftermarket radio problems


Sponsored Ads
Vendor Directory

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: