Here's an issue I never had before - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion

Notices
C4 Tech/Performance L98 Corvette and LT1 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine

Here's an issue I never had before

Reply

 
 
 
Old 09-13-2017, 02:15 PM
  #1  
skyhawk50
CF Senior Member
Thread Starter
 
skyhawk50's Avatar
 
Member Since: Feb 2013
Location: Carlisle Pennsylvania
Posts: 468
Thanked 24 Times in 24 Posts
Default Here's an issue I never had before

My latest addition, a 1984 Crossfire, has presented a new problem I never ran into. I've been having intermittent starting issues. After checking my grounds, cables, starter cables etc, the issue still popped up. Today, I jumped in shut the door, no start, not evening a clicking. Opened the drivers door and it started. Closed it, no start. I used a rod and pushed in the switch mounted on the front of the body (not the door mounted switch). With the switch depressed, car won't start. With it out, starts right up. Is this tied into some system I don't know about? The car DOES NOT have any aftermarket security. The radio is aftermarket but it has been in for awhile. Car is automatic trans.
skyhawk50 is offline  
Reply With Quote
Old 09-13-2017, 02:20 PM
  #2  
hcbph
CF Senior Member
 
hcbph's Avatar
 
Member Since: Aug 2013
Location: Minneapolis Mn
Posts: 3,311
Thanked 323 Times in 309 Posts
Default

Never has this but if I had to guess, you've got something crossed or spliced where it shouldn't. If I had to guess, I'd start with the radio area if that's the only thing changed in the dash.
hcbph is offline  
Reply With Quote
Old 09-13-2017, 02:23 PM
  #3  
skyhawk50
CF Senior Member
Thread Starter
 
skyhawk50's Avatar
 
Member Since: Feb 2013
Location: Carlisle Pennsylvania
Posts: 468
Thanked 24 Times in 24 Posts
Default

In process of checking radio wiring. As another test, it starts with the drivers door closed if the passenger door is open or I turn on the courtesy lights with the headlight switch. BTW the car doesn't have power locks.
skyhawk50 is offline  
Reply With Quote
Old 09-13-2017, 03:57 PM
  #4  
skyhawk50
CF Senior Member
Thread Starter
 
skyhawk50's Avatar
 
Member Since: Feb 2013
Location: Carlisle Pennsylvania
Posts: 468
Thanked 24 Times in 24 Posts
Default

Well, somehow it's fixed. I pulled the radio and the info center. Checked all the wiring on radio. Now it starts every time, doors open or closed, doesn't matter. One of the 2 connectors to the info center was "loose".
skyhawk50 is offline  
Reply With Quote
Old 09-13-2017, 04:13 PM
  #5  
billschroeder5842
ZenVette Master level VII
Support Corvetteforum!
 
billschroeder5842's Avatar
 
Member Since: Mar 2016
Location: Southlake, TX
Posts: 3,019
Thanked 365 Times in 330 Posts
Default

Good for you. Dumb luck is WAY better than bad luck,
billschroeder5842 is offline  
Reply With Quote
Old 09-13-2017, 08:28 PM
  #6  
hcbph
CF Senior Member
 
hcbph's Avatar
 
Member Since: Aug 2013
Location: Minneapolis Mn
Posts: 3,311
Thanked 323 Times in 309 Posts
Default

Originally Posted by billschroeder5842 View Post
Good for you. Dumb luck is WAY better than bad luck,
hcbph is offline  
Reply With Quote
 
 
 


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Here's an issue I never had before


Sponsored Ads
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: