Notices
C4 Tech/Performance L98 Corvette and LT1 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine

Help! Car won't start

 
Old 07-25-2001, 06:23 PM
  #1  
Shawn93PoloConv
CF Senior Member
Thread Starter
 
Shawn93PoloConv's Avatar
 
Member Since: Jan 2001
Location: The Dark Side of the Moon
Posts: 452
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Been at work all day, went out to the car to start it, it unlocked normally, I saw the Security light flashing like normal, put in the key, then for about 1/2 a second the starter starts, then all shuts down. I thought that maybe the key security kicked in and shut down but I believe it is supposed to reset after a few minutes. Any thoughts on what to do next?

Shawn93PoloConv is offline  
Old 07-25-2001, 07:24 PM
  #2  
fuzyface
CF Senior Member
 
fuzyface's Avatar
 
Member Since: Mar 2001
Location: Slidell la
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cruise-In III Veteran
Default

Check around the battery, my 85 has a fuse on a small gauge wire on the positive side. Came lose and it acted just like this.


fuzyface is offline  
Old 07-25-2001, 09:16 PM
  #3  
Shawn93PoloConv
CF Senior Member
Thread Starter
 
Shawn93PoloConv's Avatar
 
Member Since: Jan 2001
Location: The Dark Side of the Moon
Posts: 452
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the suggestion. I'll take a look around in the morning. The car is still parked at work.
Shawn93PoloConv is offline  
Old 07-26-2001, 09:35 AM
  #4  
Shawn93PoloConv
CF Senior Member
Thread Starter
 
Shawn93PoloConv's Avatar
 
Member Since: Jan 2001
Location: The Dark Side of the Moon
Posts: 452
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the suggestion. The car was still dead this morning. I popped a couple of fuze covers and fiddled around a little and the hood lights came on. The car started right up.

I appreciate your help! It saved me a tow and probably a big bill.
Shawn93PoloConv is offline  
Old 07-26-2001, 12:31 PM
  #5  
R15LT1
CF Senior Member
 
R15LT1's Avatar
 
Member Since: Apr 2001
Location: Little Elm TX
Posts: 7,049
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default

If fiddling saved you a tow bill that's great. I would definitely try to PINPOINT the problem so you don't have it again in the future. If you had a loose connection or something was wrong, then find out WHY. Otherwise it will keep repeating itself (maybe more frequently) or might even cause other damage. Just my $.02!

R15LT1 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help! Car won't start


Sponsored Ads
Vendor Directory

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: