Notices
Audio/Electronics Stereo System Installation Info, Amplifiers, Subwoofers, Radar Detectors, Police Scanners, and CB Radios for the Corvette

**Android Auto Frustration**----aftermarket HU

 
Old 12-17-2018, 05:57 PM
  #21  
~STOLEN~
CF Senior Member
Thread Starter
 
~STOLEN~'s Avatar
 
Member Since: Oct 2010
Location: Greenwood Indiana
Posts: 2,292
Received 97 Likes on 84 Posts
Default

Correct
see post 5 in this thread
~STOLEN~ is offline  
Old 12-17-2018, 06:04 PM
  #22  
rjwvetttt
CF Senior Member
 
rjwvetttt's Avatar
 
Member Since: Jul 2018
Location: Sarasota, Florida
Posts: 204
Received 49 Likes on 43 Posts
Default

Originally Posted by ~STOLEN~ View Post
Correct
see post 5 in this thread
I wrote post 5.
rjwvetttt is offline  
Old 12-17-2018, 06:16 PM
  #23  
~STOLEN~
CF Senior Member
Thread Starter
 
~STOLEN~'s Avatar
 
Member Since: Oct 2010
Location: Greenwood Indiana
Posts: 2,292
Received 97 Likes on 84 Posts
Default

Correct
post 6 ia your answer
~STOLEN~ is offline  
Old 12-17-2018, 06:31 PM
  #24  
rjwvetttt
CF Senior Member
 
rjwvetttt's Avatar
 
Member Since: Jul 2018
Location: Sarasota, Florida
Posts: 204
Received 49 Likes on 43 Posts
Default

When you plug the phone in does the bluetooth automatically turn on? If not try turning it on after it's plugged in or before if it doesn't work.
The reason I say this is because I always notice it turns on my bluetooth automatically when I plug it in.
Good luck man, I feel the pain after all the work and $$.
rjwvetttt is offline  
Old 12-17-2018, 06:40 PM
  #25  
~STOLEN~
CF Senior Member
Thread Starter
 
~STOLEN~'s Avatar
 
Member Since: Oct 2010
Location: Greenwood Indiana
Posts: 2,292
Received 97 Likes on 84 Posts
Default

im sorry for being short and rude....im just so pissed about this man

So ive tried both ways

The only time this has attempted to connect was with BT off and android installed but not opened. It opened through the head unit for a split second then kicked a kenwood error 4446 device not compatable

When i turn on the head unit witj bt connected it connects then android auto opened....then asks for permission for usb detected i give it
then the phone vibrates, dings asks for permission to acess the usb again, vibrates , dings asks permission over and over
and thats on the first connection

If i unplug the phone and plug it back in it automatically says device error 4446 again

So kenwood errors are
4446
4448
Error accessing the usb

Last edited by ~STOLEN~; 12-17-2018 at 07:53 PM.
~STOLEN~ is offline  
Old 12-20-2018, 07:44 AM
  #26  
FNBADAZ06
CF Senior Member
 
FNBADAZ06's Avatar
 
Member Since: Jun 2009
Posts: 6,038
Received 267 Likes on 222 Posts
Default

That does suck. While I'm not a big Apple fan, I must concede that iPhone products and their licensed integration partners seem to have a leg up on anyone else.
I finally relented and moved to iPhone products for my communication needs and I will say that even the OEM implementations of CarPlay in new vehicles I have driven have worked flawlessly.
The Alpine unit I got seems to work perfectly as well, and is fast !!!
FNBADAZ06 is offline  
Old 12-31-2018, 05:04 AM
  #27  
carnutsx2
CF Senior Member
 
carnutsx2's Avatar
 
Member Since: Jan 2006
Location: Tacoma WA
Posts: 344
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

I'm sure that I'll be of no help to you but maybe others looking for information will find something so I'll hijack the thread. The Pioneer nex4200 is the only deck I have personal knowledge of, for android auto to work you need both bluetooth and a USB connection to port number 2 located in the rear of the unit (I hung two down to save headaches) . As far as cables go I used some junk from Ebay or Amazon (nothing special ). Originally I has a S5 that took forever to launch , my S9+ is much faster but make sure the app and associated apps have permission to turn on. One thing to remember is that it prefers to have the phone plugged in before the deck is turned on, the premise of Android auto is to keep people from playing with their phones when driving. Btw first level troubleshooting is insuring that Android auto works on your phone without the deck, next make sure bluetooth works then check connection ports. Btw my deck and the first couple I put in needed to have updates installed.
carnutsx2 is offline  
Old 01-02-2019, 01:01 PM
  #28  
endus
CF Member
 
endus's Avatar
 
Member Since: Aug 2018
Location: Near Lowell, MA
Posts: 84
Received 16 Likes on 14 Posts
Default

One issue I have run in to is my company's mobile device management software (MaaS 360) preventing android auto from working properly. My LG V20 would work, but only if I didn't have the software installed.

I have a note 9 now and need to give it another shot. The LG has a special MaaS helper app you need to install, so I'm kind of hoping that it will work better with the Samsung.
endus is offline  
Old 01-02-2019, 05:32 PM
  #29  
hmmmm16417
CF Senior Member
 
hmmmm16417's Avatar
 
Member Since: Apr 2013
Location: Erie PA
Posts: 1,002
Received 58 Likes on 53 Posts
Default

Originally Posted by endus View Post
One issue I have run in to is my company's mobile device management software (MaaS 360) preventing android auto from working properly. My LG V20 would work, but only if I didn't have the software installed.

I have a note 9 now and need to give it another shot. The LG has a special MaaS helper app you need to install, so I'm kind of hoping that it will work better with the Samsung.
id be interested in any issues with the note 9. that's the phone I have and i'm going to be installing a kenwood DDX9904s with android auto. Hoping it works well. worst case, i'll at least be able to stream music via bluetooth
hmmmm16417 is offline  
Old 01-02-2019, 05:36 PM
  #30  
~STOLEN~
CF Senior Member
Thread Starter
 
~STOLEN~'s Avatar
 
Member Since: Oct 2010
Location: Greenwood Indiana
Posts: 2,292
Received 97 Likes on 84 Posts
Default

It didnt work on my sisters note9 , I tried it on christmas and it had an "internal application" error every time we connected it


This thread should be a direct reflection of kenwood issues.....you better make sure that you connect it to a display and launch the app for music pandora and maps because kenwood is ABSOLUTELY ZERO help if you buy an outdated head unit from an eBay/amazon vender

Good luck buddy keep us posted
~STOLEN~ is offline  
The following users liked this post:
hmmmm16417 (01-02-2019)
Old 01-02-2019, 05:43 PM
  #31  
~STOLEN~
CF Senior Member
Thread Starter
 
~STOLEN~'s Avatar
 
Member Since: Oct 2010
Location: Greenwood Indiana
Posts: 2,292
Received 97 Likes on 84 Posts
Default

Here is some more info on the phones that have been plugged into this HU
LG V10
LG V20
LG V30
LG ThinQ
HTC m8 & m9
Samsung 8
Samsung Note 9
iPhone 8 plus------only phone that works


https://www.kenwood.com/usa/car/excelon/dmx905s/


the funny part is that their website has them using 2 phones connected to the reciever LOL what a joke

Last edited by ~STOLEN~; 01-02-2019 at 05:49 PM.
~STOLEN~ is offline  
Old 01-02-2019, 06:16 PM
  #32  
rjwvetttt
CF Senior Member
 
rjwvetttt's Avatar
 
Member Since: Jul 2018
Location: Sarasota, Florida
Posts: 204
Received 49 Likes on 43 Posts
Default

Note 9 works great on my Pioneer
rjwvetttt is offline  
Old 01-02-2019, 06:29 PM
  #33  
~STOLEN~
CF Senior Member
Thread Starter
 
~STOLEN~'s Avatar
 
Member Since: Oct 2010
Location: Greenwood Indiana
Posts: 2,292
Received 97 Likes on 84 Posts
Default

Originally Posted by rjwvetttt View Post
Note 9 works great on my Pioneer


until i have a definitive answer why my phone wont work with the supporting software (android 8) listed in KENWOODs instruction manual. i WOULD NOT recommend any kenwood HU to forum members, unless you plan on having a iphone and using carplay

alpine
pioneer
anything else out there sounds better than the DMX905s by kenwood (for android)
~STOLEN~ is offline  
Old 01-07-2019, 11:30 AM
  #34  
endus
CF Member
 
endus's Avatar
 
Member Since: Aug 2018
Location: Near Lowell, MA
Posts: 84
Received 16 Likes on 14 Posts
Default

I'll try and make some time to peel off the cover and see if my 9 works.
endus is offline  
The following users liked this post:
~STOLEN~ (01-07-2019)
Old 01-07-2019, 11:31 AM
  #35  
~STOLEN~
CF Senior Member
Thread Starter
 
~STOLEN~'s Avatar
 
Member Since: Oct 2010
Location: Greenwood Indiana
Posts: 2,292
Received 97 Likes on 84 Posts
Default

Originally Posted by endus View Post
I'll try and make some time to peel off the cover and see if my 9 works.

in for the results


thanks!!
~STOLEN~ is offline  
Old 01-14-2019, 12:09 PM
  #36  
02BlownZ06
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
 
02BlownZ06's Avatar
 
Member Since: Nov 2016
Location: Somewhere in the middle of Kansas
Posts: 1,679
Received 335 Likes on 269 Posts
Default

Interesting thread. Subscribed. I am a lifelong Alpine guy but I installed a double din Kenwood Excelon (entry level) in my son's car over break and it sounded fantastic and works really well. Was thinking about buying Kenwood's flagship to throw in my Vette. Your thread has me a bit concerned though. Hope you get it working.
02BlownZ06 is offline  
Old 01-14-2019, 05:09 PM
  #37  
~STOLEN~
CF Senior Member
Thread Starter
 
~STOLEN~'s Avatar
 
Member Since: Oct 2010
Location: Greenwood Indiana
Posts: 2,292
Received 97 Likes on 84 Posts
Default

Originally Posted by 02BlownZ06 View Post
Interesting thread. Subscribed. I am a lifelong Alpine guy but I installed a double din Kenwood Excelon (entry level) in my son's car over break and it sounded fantastic and works really well. Was thinking about buying Kenwood's flagship to throw in my Vette. Your thread has me a bit concerned though. Hope you get it working.

ive come to the conclusion that the only FIX to this android headunit is to buy a damn iphone, which i refuse to do

just chalking it up as a loss in my book, ill never buy kenwood again. I'm just using it as a BT radio, no other functions work

~STOLEN~ is offline  
Old 01-15-2019, 07:00 PM
  #38  
hmmmm16417
CF Senior Member
 
hmmmm16417's Avatar
 
Member Since: Apr 2013
Location: Erie PA
Posts: 1,002
Received 58 Likes on 53 Posts
Default

I have the stuff to install my Kenwood DDX9904s .... really hoping it works with my Note 9 for auto android. if not, I guess I'll just be doing blue tooth streaming as well. i will update when i do the install. However, not exactly sure when that will be .
hmmmm16417 is offline  
Old 03-22-2019, 10:15 AM
  #39  
~STOLEN~
CF Senior Member
Thread Starter
 
~STOLEN~'s Avatar
 
Member Since: Oct 2010
Location: Greenwood Indiana
Posts: 2,292
Received 97 Likes on 84 Posts
Default

I have an update for this thread that's actually good news. My cell phone contract ended and I was able to purchase an iPhone 8 plus plug it into the Kenwood and everything works flawless through CarPlay


For anyone that has an android pray that your next update doesn't disable anything in your car

Since I've set my phone up I've gained access to my radio, screen sharing on my 4K TV, and my DJI drone againBy simply having an iPhone


crazy lol
~STOLEN~ is offline  
Old 03-25-2019, 11:48 AM
  #40  
endus
CF Member
 
endus's Avatar
 
Member Since: Aug 2018
Location: Near Lowell, MA
Posts: 84
Received 16 Likes on 14 Posts
Default

Finally tested my phone when I took the vette out of the garage this weekend - Note 9 works great even with the mobile device management software.
endus is offline  
The following users liked this post:
~STOLEN~ (03-25-2019)

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: **Android Auto Frustration**----aftermarket HU


Sponsored Ads
Vendor Directory

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: