C6 Tech/Performance LS2, LS3, LS7, LS9 Corvette Technical Info, Internal Engine, External Engine, Tech Topics, Basic Tech, Maintenance, How to Remove & Replace
Sponsored by:
Sponsored by:

won't start.....new starter & battery

 
Old 04-15-2019, 07:11 PM
  #1  
GLORIA CARRIER
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Apr 2019
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default won't start.....new starter & battery

Hi! I've got an '05, Z51, 6 speed. In the last couple of months, it's had the starter , brakes, battery & tires replaced. Now the engine light is back on and there is a notice that the Left Front Tire is flat (it is not). It makes no noise when trying to start, but all the gauges, etc comes on. The battery gauge shows fully charged. Any ideas as to what I should check before taking back to dealership? Thanks in advance.
GLORIA CARRIER is offline  
Old 04-15-2019, 08:12 PM
  #2  
jaybee924
CF Senior Member
 
jaybee924's Avatar
 
Member Since: Apr 2016
Location: Chattanooga TN
Posts: 753
Liked 49 Times in 48 Posts
Default

Originally Posted by GLORIA CARRIER View Post
Hi! I've got an '05, Z51, 6 speed. In the last couple of months, it's had the starter , brakes, battery & tires replaced. Now the engine light is back on and there is a notice that the Left Front Tire is flat (it is not). It makes no noise when trying to start, but all the gauges, etc comes on. The battery gauge shows fully charged. Any ideas as to what I should check before taking back to dealership? Thanks in advance.
How long did it sit after you had the new battery installed?
Also since it's a 6 speed manual when you parked it did you leave it in reverse?
jaybee924 is offline  
Old 04-15-2019, 08:36 PM
  #3  
GLORIA CARRIER
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Apr 2019
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi! It was driven as recently as 2 days ago. Always parked in reverse (learned that one very early on LOL). Driven many times since new battery. Also, battery shows fully charged and no 'clicking' when trying to start. In fact, no noise at all. Everything turns on but the engine. I will add, that that it's been mostly short distances, very few lengthy drives.

Last edited by GLORIA CARRIER; 04-15-2019 at 08:39 PM. Reason: need to add
GLORIA CARRIER is offline  
Old 04-15-2019, 09:07 PM
  #4  
jaybee924
CF Senior Member
 
jaybee924's Avatar
 
Member Since: Apr 2016
Location: Chattanooga TN
Posts: 753
Liked 49 Times in 48 Posts
Default

Originally Posted by GLORIA CARRIER View Post
Hi! It was driven as recently as 2 days ago. Always parked in reverse (learned that one very early on LOL). Driven many times since new battery. Also, battery shows fully charged and no 'clicking' when trying to start. In fact, no noise at all. Everything turns on but the engine. I will add, that that it's been mostly short distances, very few lengthy drives.
You may want to check your all ground connections and the connections to the battery to make sure there is no corrosion. It may be bulletin on that somewhere about bcm on the earlier years of the c6 you'll have to research it. I'm not an expert or mechanic.
jaybee924 is offline  
Old 04-15-2019, 09:14 PM
  #5  
saplumr
CF Senior Member
Support Corvetteforum!
 
saplumr's Avatar
 
Member Since: Oct 2005
Location: Saint Albans, WV
Posts: 11,829
Liked 182 Times in 148 Posts
Default

Clutch switch?
saplumr is offline  
The following users liked this post: saplumr
[email protected] (04-18-2019)
Old 04-15-2019, 11:12 PM
  #6  
GLORIA CARRIER
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Apr 2019
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

clutch switch????? what's that and where do I find it?
GLORIA CARRIER is offline  
Old 04-15-2019, 11:38 PM
  #7  
overlap
CF Member
 
Member Since: Mar 2007
Posts: 79
Likes: 0
Liked 4 Times in 4 Posts
Default

I was going to say clutch switch. When you try to start it, do the gauges rest ? The switch is mounted to the clutch pedal.
overlap is offline  
Old 04-16-2019, 02:44 PM
  #8  
GLORIA CARRIER
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Apr 2019
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

The guages are all alive and well. The odd thing is that it says "left front tire is flat". I've triple checked. Not even a little low (they're new tires, but never hurts to check).
GLORIA CARRIER is offline  
Old 04-16-2019, 02:46 PM
  #9  
GLORIA CARRIER
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Apr 2019
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

the guages all turn on, go to their readings and stay there. they aren't bouncing around, if that's what you mean.
GLORIA CARRIER is offline  
Old 04-16-2019, 05:38 PM
  #10  
GLORIA CARRIER
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Apr 2019
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

OK. Still won't start. The Clutch switch checked and seems fine. Everything still turning on like normal. Still getting notice that "left front tire is flat" - it's a new tire, checked anyway, full of air. Any other ideas? (thanks in advance, again)
GLORIA CARRIER is offline  
Old 04-16-2019, 07:56 PM
  #11  
GLORIA CARRIER
Junior Member
Thread Starter
 
Member Since: Apr 2019
Posts: 7
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Ho Hi Ho....it's off to dealership she goes.....will let you know tomorrow.......
GLORIA CARRIER is offline  
Old 04-17-2019, 01:12 AM
  #12  
PDsVettes
CF Senior Member
 
PDsVettes's Avatar
 
Member Since: Dec 2005
Location: TX Hill Country
Posts: 595
Liked 32 Times in 26 Posts
Default

Here are some good troubleshooting threads.

Here.

Here. This one is about on 05 6sp.

Here.

Last edited by PDsVettes; 04-17-2019 at 01:13 AM.
PDsVettes is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread
Sponsored Ads
Vendor Directory

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: